Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elárverezik Lionel Messi előző világbajnokságon viselt mezeit

Az ismert aukciós ház árverésre bocsátja a végső győztes argentinok csapatkapitánya, Lionel Messi által az előző világbajnokságon viselt összes mezét…

(Photo by Pablo Morano/BSR Agency/Getty Images)

A Sotheby’s aukciós cég bejelentette, hogy árverésre bocsátja Lionel Messi összesen hat darab, az előző világbajnokságon viselt mezét. Az árverésre november 30. és december 14. között kerül sor New Yorkban, ez alatt a két hét alatt várják a szervezők az ajánlatokat. A kollekció összes darabjára egyben lehet ajánlatot tenni.

Az aukciós ház úgy készül, hogy az argentin klasszis mezei átlépheti a 10 millió dolláros álomhatárt is, és akár meg is döntheti a sport emléktárgyak Michael Jordan által tartott rekordját (10.1 millió dollár).

A hat mezt Messi az argentin válogatott hat vb-meccsének első játékrészeiben viselte, így a kalapács alá kerül a franciák elleni, tizenegyesekkel megnyert döntőben, a horvátok elleni elődöntőben, a hollandok elleni negyed- valamint az ausztrálok elleni nyolcadöntőben viselt egy-egy mez, illetve két csoportmeccsen viselt trikó is.

“Az aukció bevételét a barcelonai Sant Joan de Déu Gyermekkórház (SJD) által vezetett UNICAS projektnek ajánljuk fel, hogy támogassuk a ritka betegségekben szenvedő gyermekek szükségleteit” – jelentette ki a 36 éves kiválóság a közösségi oldalán.

Mint ismeretes, minden idők eddigi legdrágább futballmeze a Diego Maradona által az 1986-os világbajnokság negyeddöntőjében viselt szerelése, melyben az angolok ellen két gólt szerzett.