Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: távozott a Rennes vezetőedzője, a klub már be is jelentette utódját! – hivatalos

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Rennes hivatalos közleményén keresztül tudatta, hogy távozott a csapat éléről Bruno Génésio…

(Photo by Catherine Steenkeste/Getty Images)

A Rennes hivatalos weboldalán számolt be arról, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Bruno Génésioval. Bár az Európa-ligában szépen szerepelt irányításával az együttes az aktuális szezonban, azonban a bajnokságban már közel sem. A Rennes 12 forduló után mindössze a 13. helyen áll a Ligue 1-ben, mindössze 2-szer nyert, 6-szor játszott döntetlent és 4-szer szenvedett vereséget, az utolsó 5 bajnoki találkozóból egyszer sem győzött a csapat. A helyére Julien Stéphan érkezett, aki 2018 decembere illetve 2021 márciusa között már volt a Rennes vezetőedzője. A klub élén a 2018/2019-es idényben Francia Kupát nyert, míg a 2019/2020-as szezonban Bajnokok Ligája indulást érő 3. helyre vezette a csapatot. Érdekesség, hogy Stéphant éppen Génésio váltotta 2021 márciusában. 

Bruno Génésio összesen 124 mérkőzésen irányította a Rennes-t, ezeken 63-szor nyert, 25-ször játszott döntetlent és 36-szor szenvedett vereséget az együttes. A tapasztalt francia tréner minden idény során bevezette valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe a Rennes-t. Génésio korábban még az Olympique Lyon illetve a kínai Beijing Guoan élén dolgozott.