Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: megvan a nyitómeccs és a döntő helyszíne – HIVATALOS

Jövő nyáron az Egyesült Államokbam 16 csapat részvételével rendezik meg a 2024-es Copa América küzdelmeit…

(Photo by Kevin C. Cox/Getty Images for Premier League)

A CONMEBOL nyilvánosságra hozta, hogy a jövő nyári Copa América nyitómérkőzését az Atlanta United stadionjában, a Mercedes Benz Stadiumben rendezik 2024. június 20-án, míg a torna fináléjának miami Hard Rock Stadium adhat otthont.

A kiszivárgott híresztelések szerint a nyitómérkőzés egyik résztvevője a Copa- és vb-címvédő argentin válogatott lesz.

Az már korábban eldőlt, hogy az USA lesz a házigazda, mint ahogyan az is, hogy 16 csapat vesz részt a tornán. A tíz dél-amerikai tagállam mellett az észak- és közép-amerikai térség 2023-2024-es Nemzetek Ligája-kiírásának legjobb hat csapata kvalifikálja magát a tornára. A ma hajnali negyeddöntők során eldőlt, hogy az Egyesült Államok és Panama már kvalifikálta magát.

A Copa América történetében eddig csupán egyszer fordult elő, hogy nem a dél-amerikai kontinensen rendezték meg a viadalt. A 2016-os centenáriumi tornát ugyancsak az Egyesült Államokban bonyolították le 16 csapat részvételével. Jövő nyáron egy ehhez hasonló, “össznépi” amerikai tornára kerülhet sor.

A dél-amerikai kontinensbajnokságot a címvédő Argentína és Uruguay 15-15, míg Brazília kilenc alkalommal nyerte meg.

A jövő évi Európa-bajnokságot 2024. június 14. és július 14. között rendezik, vagyis a két torna gyakorlatilag ismét egymással párhuzamosan fog zajlani, majd a tervek szerint a győztesek 2025-ben az Interkontinentális Szuperkupa (Finalissima) keretein belül csapnak össze egymással.

A jövő nyári Copa Américát 2024. június 20-tól július 14-ig rendezik.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!