Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: a kijutás ellenére lemondott a cseh szövetségi kapitány!

A Moldova elleni 3:0-s győzelemmel Csehország bebiztosította helyét a 2024-es Európa-bajnokságon. A találkozót követően azonban az ünneplés mellett egy fontos bejelentés is érkezett a szövetségi kapitánytól, Jaroslav Silhavytól.

(Photo by Mateusz Slodkowski/Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, Csehország 3:0-s győzelmet aratott Moldova ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat E-csoportjában. A sikernek köszönhetően a csehek a csoportjuk második helyén végeztek, azaz kijutottak a 2024-es kontinensviadalra. A kvalifikációnak köszönhetően elmondható, hogy Csehország sorozatban nyolcadszor jutott ki az Európa-bajnokságra, a legjobb eredményük pedig az 1996-os tornán elért ezüstérem. Az ünnepléshez azonban egy meglepő kijelentés is párosult, a szövetségi kapitány, Jaroslav Silhavy ugyanis bejelentette, hogy lemondott a posztjáról.

Ugyan most boldogok vagyunk, de már a találkozó előtt eldöntöttük, hogy nem folytatom tovább, amit el is mondtam Petr Fouska elnök úrnak. Már most elképesztő volt a nyomás, néha magam sem értettem, ez is befolyásolta a döntésemet.

A 62 éves szakember 2018 szeptemberében lett a cseh válogatott szövetségi kapitánya, és összesen 56 mérkőzésen irányította a nemzeti csapatot. A válogatott élén Silhavy 26 győzelmet, 10 döntetlent és 20 vereséget ért el, legnagyobb eredménye, hogy a 2021-es Európa-bajnokságon a negyeddöntőig vezette Csehországot.