Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2026: Uruguay újabb győzelmet aratott, Chile egyre nagyobb bajban – videóval

Brazília és Argentína rangadója mellett további négy mérkőzést bonyolítottak le a szerda hajnali órákban a dél-amerikai vb-selejtezők során…

(Photo by Ernesto Ryan/Getty Images)

A brazilok és az argentinok legyőzését követően Uruguay egy kötelező győzelmet is behúzott, Marcelo Bielsa alakulata a papírformának megfelelően, 3-0-ra verte Bolíviát. Az első pillanattól kezdve fölényben játszó uruguayiak az első negyedóra végén Darwin Núnez találatával kerültek lépéselőnybe, aki Pellistri elfutását követően lőtt a hálóba. Nem sokkal a szünet előtt egy szöglet után Viscarra kapus nem tudta lehúzni a labdát, amely így Villamil lábáról a saját kapujukban kötött ki. A második féidőben sem változott a játék képe, végül húsz perccel a vége előtt Darwin Núnez egy közeli fejesből ismét betalált, így csapata háromgólos sikert aratva tartja a második helyet Argentína mögött, míg a La Verde változatlanul utolsó előtti a kvalifikációban.

Uruguay – Bolívia 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Núnez (15., 71.), Villamil (39. – öngól), ill.

 

A dél-amerikai mezőny egyedüli veretlen tagja, Kolumbia egy korai tizenegyesgóllal 1-0-ra diadalmaskodott a kapitányváltás ellenére gyengélkedő Paraguay vendégeként. Az első tíz perc végén a játékvezető egy kezezés miatt fújt be tizenegyest, melyet Rafael Santos Borré magabiztosan lőtt a léc alá. A hazaiak hiába próbálkoztak nagy erőkkel az egyenlítésért, ismét rengeteg helyzetet puskáztak el, és Kolumbia is közel állt az újabb találathoz, de nem született több gól. Néstor Lorenzo csapata három-három győzelemmel és döntetlennel harmadik helyen áll, Paraguay jelenleg a pótselejtezős hetedik helyet foglalja el.

Paraguay – Kolumbia 0-1 (0-1)
Gólszerzők:ill. Borré (11. – büntetőből)

 

Egy kiélezett mérkőzésen Ecuador 1-0-ra legyőzte Chile válogatottját, így az egyenlítőiek tovább folytatták remek szereplésüket a pontlevonás ellenére. A mérkőzés egyetlen gólját Ángel Mena szerezte, aki egy lendületes ellentámadás végén egy kipattanót értékesített a tizenegyespont magasságából. A hazaiak a továbbiakban is kezdményezőbben játszottak, a második félidőben Chile vette át az irányítást, mezőnyfölénye azonban meddőnek bizonyult. Ecuador az egygólos győzelemmel újabb három ponttal gazdagodott és az első fordulóban elszenvedett vereség óta továbbra is veretlen és a három pontos levonása ellenére az ötödik helyen áll, megelőzve például a brazilokat. Ezzel szemben a kapitányt is kereső Chile öt ponttal továbbra is csak nyolcadik.

Ecuador – Chile 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Á. Mena (21.), ill.

 

Továbbá Peru és az eddig remekelő Venezuela mérkőzése 1-1-es döntetlenre végződött. A győzelmi kényszerben pályára lépő “inkák” több helyzetet alakítottak ki a találkozó elején, s az első húsz perc végén Y. Grimaldo jobb oldali beadását követően a lendületből érkező Yoshimar Yotun fejelt védhetetlenül a kapuba. Perunak ugyan további lehetőségei is adódtak, képtelen volt növelni az előnyét. A második játékrész elején Machis elfutása után Jefferson Savarino közelről bevágta a venezuelaiak egyenlítő gólját, Peru nem tudta megtartani egygólos előnyét. A hátrányból egyenlítő Venezuela közelebb állt a győzelemhez, Gallese azonban nagyszerű bravúrokkal óvta meg kapuját a góltól, így pontosztozkodás történt. A Vinotinto továbbra is várakozáson felül szerepel és negyedik a sorozatban, Peru gyengélkedése azonban folytatódott.

Peru – Venezuela 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Yotun (17.), ill. Savarino (54.)

 

A selejtezősorozat aktuális állása

Standings provided by Sofascore

A dél-amerikai kvalifikációból az első hat helyezett automatikusan kijut a következő világbajnokságra, míg a hetedik helyen végző csapat pótselejtezőt fog játszani a részvételért.

A 6. forduló eredményei:

Paraguay – Kolumbia 0-1
Ecuador – Chile 1-0
Uruguay – Bolívia 3-0
Brazília – Argentína 0-1
Peru – Venezuela 1-1

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!