Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ángel Di María fontos döntést hozott – HIVATALOS

Az argentin válogatott emblematikus figurája már csak bő fél évig fog pályára lépni a nemzeti színekben…

(Photo by Wagner Meier/Getty Images)

Az argentin válogatott kiválósága, Ángel Di María a közösségi oldalán keresztül megerősítette, hogy a jövő nyári Copa América végeztével nem lép pályára többet a nemzeti csapat színeiben:

“Minden fájdalommal a lelkemben, gombócot érzek a torkomban, elbúcsúzom a legszebb dologtól, ami pályafutásom során történt velem. Felvettem, izzadtam és mindig a legnagyobb büszkeséggel viseltem az argentin válogatott mezét.”

A 35 éves szélső az évek során a válogatott finálék koronázatlan specialistája lett, hiszen a 2008-as olimpiai döntőben, a 2021-es Copa América-fináléban, tavaly a Finalissima-mérkőzésen és a vb-döntőben egyaránt eredményes tudott lenni.

Di María 2008 óta 134 mérkőzésen 29 gólt szerzett az Albiceleste felnőtt válogatottja mezében.

A rutinos labdarúgó az európai kalandozásai során a Benfica (2007-2010), a Real Madrid (2010-2014), a Manchester United (2014-2015) és a Paris Saint-Germain (2015-2022) és a Juventus (2022-2023) csapatait erősítette, majd idén nyáron egy újabb szezonra tért vissza a lisszaboniakhoz. Az argentin sajtó várakozásai szerint jövő nyáron visszatérhet nevelőcsapatához, a Rosário Centralhoz.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!