Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: nem vár tovább az angol válogatott meghívóra a hátvéd! – sajtóhír

Egybehangzó lapértesülések szerint rövidesen elfogadhatja a Kongói DK válogatottjának felkérését a Manchester United játékosa, Aaron Wan-Bissaka.

A már Angliában született, ám kongói felmenőkkel is bíró jobbhátvéd furcsa egy utat járhat be a válogatottságok tekintetében, hiszen legelőször a kongói U17-es nemzeti csapatban szerepelt (igaz, csak egy mérkőzés erejéig – a szerk.), majd az angol U20 és U21-es csapatokba kapott meghívást.

Wan-Bissaka sokáig reménykedett abban, hogy pályára léphet az angol felnőtt válogatottban, ám mind a mai napig erre nem került sor – Sokak szerint azért, mert Gareth Southgate kapitány nincs megelégedve a szerinte védekezésből jeles, ám támadásban már kevésbé kreatív Wan-Bissakával; nem is beszélve a jobbhátvéd poszton jelentkező konkurenciákról (Kieran Trippier, Reece James vagy Trent Alexander-Arnold).

Az angol sportsajtóban megjelentek szerint Wan-Bissaka mindezek következtében kész fontolóra venni, hogy az afrikai ország nemzeti csapatában szerepeljen. A neves futball-szakíró, David Ornstein szerint az események akár fel is gyorsulhatnak, hiszen a Kongói DK érdekelt a jövő év eleji Afrika-kupán, amelyre szeretnék a Manchester United 25 esztendős játékosával megerősíteni a csapatot.