Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: hazai győzelmek a rájátszás első fordulójában – videóval

Péntekre virradóra rendezték meg a mexikói bajnokság (Liga MX) 2023-as Aperturájában a rájátszás első fordulójának mérkőzéseit, ahol a legjobb nyolc közé jutásért harcoltak a csapatok…

(Photo by Ricardo Hernandez/Jam Media/Getty Images)

A mexikói bajnokság aktuális kiírására módosítottak a rájátszás lebonyolításán, ennek értelmében az alapszakasz hetedik és nyolcadik helyezettje egy mérkőzést játszott a legjobb nyolc közé jutásért. Az Atlético San Luís nagy csatában 3-2-re legyőzte a Club Leónt, így továbbjutott a negyeddöntő, de utóbbinak is lesz még egy lehetősége rá. Noha az első helyzetek a vendégek előtt adódtak, a hazaiak már a harmadik percben vezetést szereztek, miután egy jobb oldali bejátszás Tesillo sarkáról a saját kapujába pattant. A León az első tíz perc végén egyenlített, amikor José Alvarado a tizenhatos vonaláról elegánsan bombázott a hálóba egy felpattanó labdát. A “smaragdzöldek” a vezetést is átvehették volna, de csak a kapufát találták el, majd a 25. percben már újra az Atlético vezetett, Jürgen Damm egy elfutás végén jobbról befelé húzva volt eredményes. A León nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, de csak kimaradt lehetőségekig jutottak. Bő negyedórával a vége előtt az Atlético a harmadik gólját is megszerezte, Sebastien Salles Lamonge egy kontra végén lőtte ki a hosszú sarkot. Néhány perccel később O. Rodríguez középre adását Federico Vinas fejelt közelről a hálóba, így a León egy gólra visszajött, egy egyenlíteni nem tudott, így az Atlético jutott tovább a nyolc közé. A CONCACAF Bajnokok Ligája idei kiírását megnyerő León számára még egy mérkőzés nyílik a továbbjutás kiharcolására, melyet a lenti párharc győztesével vívhat.

Atlético San Luís – Club León 3-2 (2-1)
Gólszerzők: Tesillo (3. – öngól), Damm (25.), Salles Lamonge (74.), ill. J. Alvarado (10.), Vinas (78.)

 

A kilencedik és a tizedik helyezett párharcában a Santos Laguna 2-1-re diadalmaskodott a Mazatlán ellen, így előbbi játszhat még egy mérkőzést a továbbjutásért, utóbbi számára befejeződött a rájátszás. A házigazda semmit nem bízott a véletlenre és már a hetedik percben magához ragadta a vezetést, amikor Govea jobb oldali bejátszását Juan Brunetta kapásból továbbította közelről González Duran ketrecébe. A vendégek vezettek ezt követően néhány ígéretes támadást, de kevés minőségi helyzet adódott előttük az egyenlítésére. A Santos Laguna biztosan őrizte egygólos előnyét, mellyel jó úton haladt a továbbjutás felé. A második félidő elején a Mazatlán némileg váratlanul kiegyenlített, Sergio Flores egy balról a kapu elé ívelt szabadrúgás után a lecsorgó labdát pofozta a hálóba. A hazai csapat ismét rákapcsolt és több veszélyes lehetőség után a 70. percben Juan Brunetta egy sakk-mattig kijátszott támadás végén vitte be a második találatot. Néhány perccel később Brunetta újabb gólt szerzett, melyet les miatt érvénytelenítettek, így a találkozó végkimenetele végig kérdéses volt, a Mazatlán akciói azonban nem jártak sikerrel, így a Santos Laguna maradt versenyben.

Santos Laguna – Mazatlán 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Brunetta (7., 70.), ill. S. Flores (47.)