Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Griezmann góljával otthon tartotta a három pontot az Atletico Madrid a Mallorca ellen! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 14. fordulójának szombati játéknapját az Atletico Madrid és a Mallorca összecsapása zárta.

(Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

A Barcelona pontvesztésével megnyílt az esély az Atletico Madrid előtt, hogy egy esetleges győzelemmel fellépjenek a tabella 3. helyére és megközelítsék az éllovas Girona – Real Madrid duót. Ehhez a kiesés elől menekülő, a szezonban eddig egyetlen győzelmet elérő Mallorcát kellett legyőzniük hazai pályán. Nem meglepő módon a “Matracosok” az első percektől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést, míg a Mallorca igyekezett egy élő falat húzni a saját kapuja elé. Az Atletico az első félidőben nem is tudott igazán mit kezdeni ezzel a védekezéssel, próbálkoztak becsülettel, de a lövések rendre pontatlanok voltak, vagy gyengére sikeredtek. Hiába lőtt Simeone csapata 9 alkalommal is kapura a szünet előtt, nem találták el Rajkovic kapuját, igaz a túloldalon sem volt munkája Oblaknak, akinek a kapuját összesen kétszer vették célba a Mallorca játékosai, így 0:0-s állással mehettek pihenni a felek.

A második játékrészben még tovább tudta növelni az intenzitást az Atletico Madrid és sorra dolgozták ki az ígéretes helyzeteket. A 48. percben Azpilicueta beadása után Morata tudta megelőzni a védőjét és kapura fejelte a labdát, de Rajkovic hatalmas bravúrral leért és védeni tudta a próbálkozást. Az 54. minutumban ismét a spanyol támadó került ígéretes helyzetbe Lino passza után, de a csatár rövid alsóba célzott lövése végül elkerülte a kaput. A 60. percben Correa próbálkozott meg egy újabb lövéssel, de a próbálkozása kevéssel célt tévesztett, pedig Rajkovic már verve volt. A 64. minutumban aztán már valóban a hálóból kellett kiszednie a labdát a Mallorca kapusának, Hermoso beadása után ugyanis Griezmann csúsztatott a jobb felsőbe, 1-0! A bekapott gólt követően a Mallorca támadóbb felfogásban kezdett el focizni, aminek következtében a 78. percben majdnem össze is jött az egyenlítés, de Azpilicueta hatalmas mentést bemutatva a lövés útjába tudta vetni magát, majd nem sokkal később González ballábas kapáslövését kellett nagy bravúrral védenie Oblaknak. A 83. percben Darder passza után Amath Ndiayé léphetett ki ziccerben, de a lövése végül elkerülte Oblak kapuját. A hosszabbításban még Depay előtt nyílt lehetőség, hogy végleg lezárja a találkozót, de a holland támadó lövése kevéssel elkerülte Rajkovic kapuját. Az Atletico végül ennek ellenére is be tudta húzni a 3 pontot, így felléptek a tabella 3. helyére, 3 pontra megközelítve az éllovas Gironát.

Atletico Madrid – Mallorca 1-0 (0-0)
Helyszín:
Metropolitano Stadium Vezette: J. Munuera
Gólszerző:
Griezmann (64.) ill.-
Sárga lapok: -ill.-
Kiállítás:ill.-

Atletico Madrid: Oblak – Hermoso, Witsel, Azpilicueta (Gimenez 82.) – Lino (Niguez 71.), Koke (de Paul 63.), Barrios, Llorente – Correa (Riquelme 63.), Morata (Depay 82.), Griezmann Vezetőedző: Diego Simeone

Mallorca: Rajkovic – Gonzalez, Valjent, Nastasic, Copete (Maffeo 82.), Lato (Llabres 82.) – Sanchez (Mascarell 62.), Darder, Samu Costa, Rodriguez (Amath 75.) – Prats (Larin 62.) Vezetőedző: Javier Aguirre

A mérkőzés összefoglalója:

A 14. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Alaves – Granada 3-1

Szombat:
Rayo Vallecano – Barcelona 1-1
Valencia – Celta Vigo 0-0
Getafe – Almeria 2-1
Atletico Madrid – Mallorca 1-0

Vasárnap:
14:00 Villarreal – Osasuna (Tv: Spíler 2)
16:15 Real Sociedad – Sevilla (Tv: Spíler 2)
18:30 Cádiz – Real Madrid (Tv: Spíler 2)
21:00 Real Betis – Las Palmas (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Girona – Athletic Bilbao (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore