Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Joao Cancelo szerint a Porto elleni csoportmeccs olyan lesz a Barcának, mint egy döntő

Kedd este a Barcelona az FC Portót fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörének következő fordulójában. A katalánok még nem jutottak tovább a legjobb tizenhat közé, a portugálok ellen viszont ez már megtörténhet. A katalánok védője, Joao Cancelo a mérkőzés előtt elmondta, hogy nagyon komolyan veszik majd a találkozót.

 (Photo by Angel Martinez/Getty Images)

A Barcelona védője, Joao Cancelo elmondta, hogy a csapata “döntőként” fogja kezelni az FC Porto elleni Bajnokok Ligája-összecsapást, hozzátéve, hogy mindent megtesznek majd a továbbjutásért.

A Barcelona 9 ponttal áll a H-csoport élén, ám a Porto négy mérkőzés után ugyanennyivel áll a második helyen. Xavi csapata elszalasztotta a lehetőséget az egyenes kieséses szakaszba jutásra, miután az előző mérkőzésen idegenben kikapott a Sahtar Donyecktől. Most akkor jutnak tovább a legjobb 16 közé, ha legyőzik a Portót, vagy ha döntetlent játszanak, és a Sahtar nem veri meg az Antwerpent.

“Úgy tekintünk erre a mérkőzésre, mint egy döntőre, mert tudjuk, mennyire fontos a csapat és a klub számára. A Sahtar elleni utolsó meccsen már kvalifikálhattuk volna magunkat, és ez egy nagyon nehéz meccs lesz. Egy hónapnyi nagyon fontos meccsünk van, holnap pedig döntőt játszunk, és nyernünk kell”

– nyilatkozott Cancelo a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. Xavi pedig azt is elmondta, hogy nem érti, miért esett vissza a Barcelona teljesítménye, és felszólította csapatát, hogy szedjék össze magukat a Porto ellen.

A Barcelona kedd este 21:00-kor lép pályára az FC Porto ellen a Bajnokok Ligájában a Lluís Companys Olimpiai stadionban.