Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Xavi nem érti, miért esett vissza a Barcelona teljesítménye

Kedd este a Barcelona az FC Portót fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörének következő fordulójában. A katalánok még nem jutottak tovább a legjobb tizenhat közé, a portugálok ellen viszont ez már megtörténhet. A Barca vezetőedzője, Xavi nem örül azonban, hogy még nem zárták le a továbbjutás kérdését.

 (Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A Barcelona vezetőedzője, Xavi választ követelt a csapatától, mivel nem érti, hogy miért nem sikerült már bebiztosítaniuk a továbbjutásukat a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába.

A Barca formája az erős szezonkezdés után kissé visszaesett, és a hétvégén ismét pontokat veszített, ezúttal a Rayo Vallecano ellen a La Ligában. A BL-ben pedig a legutóbbi fordulóban elszalasztották az esélyt, hogy bebiztosítsák helyüket a legjobb 16 között, miután a Sahtar Donyeck ellen meglepetésszerű vereséget szenvedtek. Most azonban van egy második esélyük erre, hiszen kedden a Portót fogadják.

Xavi idén már látta, hogy csapata időnként magas szinten teljesít, és felszólította őket, hogy ezt ismét mutassák meg a soron következő mérkőzésen.

“Nagyon kritikus vagyok a játékosokkal szemben. Sokat kell követelnünk magunktól”

– mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

“Nem vagyunk azon a szinten, mint másfél vagy két hónappal ezelőtt. Keményebben kell hajtanunk, vissza kell szereznünk az intenzitásunkat, a győztes mentalitásunkat. Ezt már megmutattuk korábban, most viszont egy kicsit visszaestünk. Alázatosabbnak, nagyvonalúbbnak, kompaktabbnak kell lennünk. Mindezt pedig már holnap el kell kezdeni.”

A Barcelona kedd este 21:00-kor lép pályára az FC Porto ellen a Bajnokok Ligájában a Lluís Companys Olimpiai stadionban.