Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Joao Cancelo vezetésével fordított és továbbjutott a Barca! – videóval

A Bajnokok Ligája H-csoportjában a Sahtar Donyeck – Royal Antwerp találkozót követően a csoport rangadójára is sor került az FC Barcelona és az FC Porto között – Előbbi örülhetett a győzelemmel járó továbbjutásnak.

(Photo by David S.Bustamante/Soccrates/Getty Images)

 

A portugálok hamar jelezték, hogy nem feltartott kézzel érkeztek a katalán fővárosba, és bizony cseppet sem érdemtelenül szerzett vezetést a Porto egy komolyabb tűzijátékot követően a 30. percben Pepé góljával.
A meccs ezen szakaszában a Marc-André ter Stegen kapust helyettesítő Inaki Pena a Barca egyik legjobbja volt, a gólról nem igazán tehetett a saját nevelésű kapus.

 

Úgy tűnt, a bekapott gól megfoghatja a Barcát, azonban a katalánok alig két perc elteltével Joao Cancelo szép lövésével egalizáltak, majd át is vették az irányítást, a szünetig azonban újabb gól már nem esett.

 

A második félidő hasonlóan zajlott mint az első, jó iramú, lüktető játékkal. A Porto nem a döntetlen megőrzésére akart alapozni, azonban szűk egy óra játékidőt követően a Barca, két portugáljának villanásával megfordította a találkozót: a gólt szerző Joao Cancelo ezúttal gólpasszt adott Joao Felixnek, aki finom mozdulattal mattolta Diogo Costa kapust.

 

Ezt követően a Barca egyre jobban kontrollálni tudta a találkozót, a vendégeknek jóval kevesebb lehetőségük adódott, mint az első játékrészben. A Porto a korábban már betaláló Pepé lehetőségénél járt legközelebb az egyenlítéshez, ám miután ez elmaradt, a Barca örülhetett a három pontnak – és az azzal járó továbbjutásnak!

 

FC Barcelona – FC Porto 2-1 (1-1)
Estadio Olimpico stadion, Vezette: D. Orsato (olasz)
Gólszerzők: J. Cancelo (32.), J. Felix (57.) illetve Pepé (30.)
Sárga lap: F. de Jong (37.), J. Felix (59.) illetve Cardoso (36.), J. Mario (57.), Pepé (74.)
Piros lap: –

Barca: Pena – Araujo, Koundé, I. Martinez, J. Cancelo (Baldé, 82.) – Pedri, Gündogan, F. de Jong – Raphinha (Yamal, 90.), Lewandowski, J. Felix (F. Torres, 75.). Vezetőedző: Xavi Hernandez

Porto: D. Costa – Zaidu, Pepe, Cardoso (D. Namaso, 90.), J. Mario (J. Sánchez, 67.) – Galeno (T. Martinez, 90.), Eustaquio (Nico, 80.), Varela, Pepé – Taremi, Evanilson (F. Conceicao, 80.). Vezetőedző: Sergio Conceicao

 

A H-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore