Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Ciro Immobile hajrában szerzett duplájával győzte le a Lazio a Celticet – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójának keddi játéknapjának kora esti mérkőzésein a Lazio a Celticet, a Sahtar pedig az Antwerpent verte meg.

(Photo by Ivan Romano/Getty Images)

A Lazio és a Celtic első félideje nem fog bevonulni a történelem könyvekbe, mint a legizgalmasabbak egyike, ugyanis túl sok lehetőséget nem dolgoztak ki a csapatok. Az első játékrészben mindössze egy említésre méltó lehetősége volt a Laziónak, ami Felipe Anderson nevéhez fűződött. A második félidő már izgalmasabbra sikeredett, a 49. percben a Celtic is adott magáról életjelet ami a támadójátékot illeti, de Furuhashi lövése elkerülte a kaput. A 60. percben Felipe Anderson veszélyeztetett ismét hazai részről, azonban próbálkozása ezúttal sem volt pontos. A 70. percben Carter-Vickers fejelhetett jó helyről, de Provedel védeni tudta. A hajrában viszont a 61. percben csereként beálló Immobile megnyerte a meccset az olaszoknak, előbb a 82. percben csapott le lesipuskás módjára egy gellert kapott lövésre és lőtt Joe Hart mellett a kapuba, majd a 85. percben megküzdött egy labdáért és egy lövőcselt követően a bal alsóba gurított. A Lazio a győzelmével vezeti csoportját, míg a Celtic már biztos, hogy az utolsó helyen végez a kvartettjében.

Lazio – Celtic 2-0 (0-0)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma), Vezette: U. Meler (török)
Gólszerzők: C. Immobile (82., 85.) ill.
Sárga lap: Rovella (50.), Pedro (89.) ill. G. Taylor (27.), A. Johnston (35.), O’Riley (71.), Yang (78.)
Kiállítás: ill.

Lazio: Provedel – Lazzari, Patric, Gila, Marusic – Guendouzi, Rovella (Cataldi 79.), Luis Alberto (Kamada 84.) – Isaksen, Castellanos (Immobile 61.), Felipe Anderson (Pedro 61.). Vezetőedző: Maurizio Sarri

Celtic: Hart – A. Johnston, Carter-Vickers, Scales, Taylor – O’Riley, McGregor, Bernardo (Hyeon-Gyu 69.) – Forrest (M. Johnston 61.), Furuhashi, Yang (Turnbull 86.). Vezetőedző: Brendan Rodgers

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az E-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore

 

A Sahtar Donyeck úgy léphetett pályára, hogy ha nyer, akkor a Barcelona – Porto mérkőzéstől függően így vagy úgy, de meglesz az esélye a továbbjutásra, sőt, akár még a csoportelsőségre is, míg az Antwerpennek az utolsó szalmaszál volt ahhoz, hogy legalább az Európa-ligába való részvételt kivívják. A találkozót a “hazaiak” kezdték jobban, ugyanis a 12. percben Matviienko fejesgóljával vezetéshez jutottak. A 41. percben pedig kettőre is növelhette volna előnyét az ukrán alakulat, azonban Sudakov lövése a felső kapufát találta el közvetlen közelről. Az 56. percben ismét a kapufa mentette meg a gyengén játszó belgákat, ezúttal Azarovi találta telibe a lécet. A 63. percben Stepanenko is csatlakozott Sudakovhoz és Azarovihoz, ugyanis a védekező szellemű középpályás is csak a kapufát találta el. A Sahtar a sok kapufa ellenére is megnyerte a mérkőzést és a Porto elleni találkozót, ha megnyerik, akkor továbbjutnak csoportjukból, míg az Antwerpen már biztos kieső.

Sahtar Donyeck – Antwerpen 1-0 (1-0)
Helyszín: Volksparkstadion (Hamburg), Vezette: B. Frankowski (lengyel)
Gólszerző: Matviienko (12.) ill.

A mérkőzés videós összefoglalója:

A H-csoport jelenlegi állása: 

Standings provided by Sofascore