Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: drámai fordítást bemutatva, a 98. percben lőtt góllal nyert a Ferencváros a Cukaricki ellen! – videóval

Az Európa-konferencialiga csoportkörének 5. fordulójában a Ferencvárosra a továbbjutás szempontjából kötelező győzelem várt a Cukaricki vendégeként.

Veszélyesen kezdte a mérkőzést a Ferencváros együttese, amely már az első percekben arra törekedett, hogy megszerezzék a vezetést. Az 5. percben Traoré tudott kilépni ígéretes helyzetben, a lövése azonban nem volt elég pontos, nem tudta mattolni a kapujából jól kimozduló Filipovicot. A következő percekben is volt pár pontatlan lövés a vendégek részéről, de a 10. percben megszerezte a vezetést első helyzetéből a Cukaricki. A hazaiak egy szépen végigvitt támadás végén szereztek gólt Adzic révén, aki az ötös bal sarkáról szépen a hosszú alsóba ívelte a labdát, 1-0! A vezetés megszerzését követően még inkább az ellentámadásokra rendezkedett be a hazai gárda, amivel sok gondot tudtak okozni a Ferencváros védelmének. A 27. percben egy ilyen akció végén Ivanovic tudott lőni az ötös jobb sarkáról, amit Ramirez blokkolt bevetődve. A Fradi támadásépítéseibe rendre hibák csúsztak, emiatt sokáig nem is igazán tudtak veszélyes helyzeteket kialakítani. A 41. percben aztán Zachariassen beadása után Traoré került ígéretes helyzetbe, de a kapu mellé fejelte a labdát. A szünetig nem tudott újabb lehetőséget kialakítani a Ferencváros, így egygólos hátránnyal vonulhatott a szünetre Stankovic csapata.

A második játékrészt három cserével indította Stankovic, és némileg aktívabbá is vált a Fradi támadások terén. Az első lehetőség a csereként beálló Lisztes nevéhez fűződött, aki jobb oldalról kiszorított helyzetből célozta meg a bal felsőt, de Filipovic a helyén volt és szögletre tudta ütni a labdát, majd nem sokkal később Katona próbálkozott meg egy lövéssel, az egyik védő azonban blokkolni tudta a próbálkozást. A 68. percben ismét Katona veszélyeztetett, a bal felsőbe tartó lövése viszont kevéssel elkerülte Filipovic kapuját. Sokáig azonban hiába próbálkozott a Ferencváros, nem sikerültek a befejezések, egészen a 83. percig, amikor Katona beadását Zachariassen tudta bekotorni 6 méterről a Cukaricki kapujába, 1-1! A 92. percben Zachariassen találhatott volna be ismételten, ezúttal viszont 4 méterről nem jól találta el a labdát, ami így a kapu mellett hagyta el a játékteret. A 94. minutumban Dibusz bravúrjára volt szükség, aki ezúttal Ivanovic közeli lövését tudta hárítani. Már-már úgy tűnt, hogy döntetlennel fog véget érni a találkozó, de a 98. percben egy előreívelt labdát Pesic tudott levenni a tizenhatos vonalán, majd a kapu felé fordulva a hálóba bombázta a labdát, 1-2! Ezzel a góllal nagy nehézségek árán, de begyűjtötte a 3 pontot Dejan Stankovic csapata, így 3 pontos előnnyel várhatják a már biztos továbbjutó Fiorentina elleni hazai csoportmeccset.

Cukaricki – Ferencváros 1-2 (1-0)
Helyszín:
Dubocica Stadium Vezette: M. Al-Emara
Gólszerzők:
Adzic (10.) ill. Zachariassen (83.), Pesic (90+8.)
Sárga lapok: Nikcevic (74.), Stankovic (90+3.), Tosic (90+8.), Jovanovic (90+8.) ill. Abena (44.), Abu Fani (74.), Zachariassen (90+6.), Pesic (90+8.)
Kiállítás: Jovanovic (90+11.) ill.-

Cukaricki: Filipovic – Tosic, Kovacevic, Subotic, Stankovic – Miladinovic (Singh 81.), Ivanovic, Kovac (Jovanovic 85.), Sissoko – Cvetkovic (Adetunji 85.), Adzic (Nikcevic 71.) Vezetőedző: Igor Matic

Ferencváros: Dibusz – Makreckis (Botka 46.), Cissé, Abena (Besic 69.), Ramirez (Civic 46.) – Sigér (Lisztes 46.), Abu Fani, Zachariassen – Marquinhos, Pesic, Traoré (Katona 49.) Vezetőedző: Dejan Stankovic

A mérkőzés összefoglalója:

Az F-csoport eredményei:

Cukaricki – Ferencváros 1-2
Fiorentina – Genk 2-1

Az F-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore