Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Scaloni: “Messi döntése, hogy meddig szeretne a válogatottban játszani”

A világbajnok argentin válogatott bizonytalan sorsú szövetségi kapitánya a nemzeti csapat csapatkapitányáról beszélt…

(Photo by Matias Baglietto/NurPhoto via Getty Images)

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni a minap Christian Vieri vendége volt a Bobo Tv-ben, ahol többek közt a nyolcszoros Aranylabdás Lionel Messi helyzetére is kitért:

“Hatalmas szívvel játszott, megállíthatatlan volt az egész tornán. Lehetetlen őt leírni, hogy mit csinál az edzésen, mert úgysem tudnád elképzelni. Kivételes képességű játékos, egy igazi őrült. Csak annyit mondtam neki, hogy amíg boldognak érzi magát a pályán, addig játszania kell, ezzel teszi a legjobbat saját magának és mindannyiunknak. Megmutatta nekünk, hogy a futballban nincsenek határok, és ez elképesztő. Továbbra is az ő döntése, hogy meddig szeretne a válogatottban játszani, nekünk mindig szükségünk lesz rá.”

A 45 esztendős tréner 2018 augusztusa óta 67 mérkőzésen vezette az Albicelestét, amely ebből 46 találkozót megnyert 15 döntetlen és hat vereség mellett. Menet közben az argentin válogatott három és fél éven át, 36 mérkőzésen át veretlen volt a vb-nyitómeccséig. Scaloni regnálása alatt a “gauchók” megnyerték a 2021-es Copa Américát, valamint 2022-ben az Interkontinentális szuperkupát és a világbajnokságot.

A várakozások szerint Scaloni a jövő nyári dél-amerikai kontinenstornán még vezetheti az argentin válogatottat, azonban a további folytatása még nem tisztázott a helyi szövetség elnökével való egyet nem értese miatt.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!