Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elnézést kért a szurkolóktól a Fehérvár kapusa

A Fehérvár közleményt adott ki a szurkolók felé a csapat egyik játékosát ért folyamatos negatív megnyilvánulások miatt…

Fehérvár hivatalos honlapján tett közzé egy rendhagyó közleményt, melyben a klub vezetősége az egységes szurkolásra hívta fel a csapat a szimpatizánsainak figyelmét:

“Még három fontos találkozó vár csapatunkra 2023-ban, ebből kétszer hazai pályán lépünk pályára. A Sóstói Stadionban jellemzően nagyszerű hangulat uralkodik, amelyért hálásak vagyunk szurkolóinknak, a jelentős többség sportszerűen biztatja kilencven percen keresztül a csapatot. Az elmúlt hónapokban azonban a lelátón helyet foglalók egy kisebb csoportja már a bemelegítés első percétől kezdve minősíthetetlen stílusban, fenyegetően lép fel az első csapat egyik játékosának irányában.”

A csapat vezető szurkolói csoportja, az RBD Ultras posztjából egyértelműen kiderült, hogy az érintett labdarúgó a csapat kapusa, Kovács Dániel, aki a Nemzeti Sportnak részletesen elmesélte a történteket és a nyilvánosság előtt elnézést kért a szurkolóktól:

“Először is szeretném megköszönni a Vidinek és a társaknak, hogy kiálltak mellettem, ez sokat jelent számomra. A történet előzménye röviden: az előző idény utolsó bajnokiján maradtunk bent az NB I-ben, a Vasas otthonában ikszeltünk. A lefújás után a gyenge idény miatt érthető módon érezhető volt a feszültség, s én intettem a többieknek, hogy menjünk be az öltözőbe. Ezután hajnalban az egyik vezérszurkolótól kemény stílusú üzenetet kaptam, amelyre rosszul reagáltam, hibáztam, elismerem a felelősségemet ebben, elnézést kérek. Már négy és fél éve a Vidi játékosa vagyok, lejátszottam hetvenöt NB I-es bajnokit a klub színeiben, a Fehérvár a szívügyem, a csapat a legfontosabb számomra. A célom, hogy visszajussunk oda, ahová a klub való, az első három hely egyikére. Szeretném magam mögött tudni ezt a történetet, részemről lezártnak tekintem” – nyilatkozta a lapnak a 29 éves kapus.