Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: simán hozta a kötelezőt a Real Madrid a kiesőjelölt Granada ellen – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 15. fordulóban a Real Madrid a Granadát fogadta. A vendégek nagyon gyenge mérkőzést hoztak, így a Real simán hozta a kötelezőt.

 (Photo by Alvaro Medranda/NurPhoto via Getty Images)

Hatalmas labdabirtoklási fölényben volt a Real Madrid, azonban mindössze két lehetősége volt a hazai gárdának, ám az egyikből a vezetést is megszerezte. A Granadának egyetlen próbálkozása sem volt, ráadásul a 11. percben a kapusukat is le kellett cserélni sérülés miatt. A 26. percben jött a hazai gól, amikor Kroos egy szépségdíjas gólpasszt osztott ki Brahim Diaznak, aki a kapus feje fölött emelte a hálóba a labdát. A 42. percben jöhetett volna a második hazai találat, amikor Brahim tökéletes passza után Bellingham lőhetett, de csak kicsivel elvétette a kaput. Újabb gól már nem esett a játékrészben.

A második félidőt is jobban kezdte a Real Madrid, és az 57. percben már kétgólosra növelte az előnyét, amikor Bellingham lövését kivédte a kapus, ám a labda éppen Rodrygo elé került, ő pedig a kapu bal oldalába lőtt. Végig hatalmas fölényben játszott a Real Madrid, nem sok esélye volt a Garanadának. A 75. percben Valverde kapott jó labdát a tizenhatoson belül és azonnal lőtt is, de Andre Ferreira hatalmas bravúrral védeni tudott. A Granadának mindössze egy kapura lövési kísérlete volt az egész mérkőzésen. A Real a végén a fiatalokat is beküldte, akik már nm lőttek újabb gólt, de így is nagyon simán nyerték a mérkőzést.

Real Madrid – Granada 2-0 (1-0)
Helyszín: Santiago Bernabéu (Real Madrid) Vezette: Pablo Gonzalez Fuertes
Gólszerzők: Brahim (26.), Rodrygo (57.) ill.
Sárga lap: Bellingham (22.), Rüdiger (22.) ill. Gumbau (77.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Lunyin, Mendy, Alaba, Rüdiger, Carvajal (Lucas Vazquez, 46.), Kroos, Valverde, Bellingham, Brahim Diaz (Paz, 88.), Rodrygo (Garcia, 85.), Joselu (Ceballos, 70.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Granada: Raúl Fernandez (Ferreira, 11.), Ricard Sanchez, Manafa (Petrovic, 64.), Torrent, Neva, Gumbau, Ruiz, Uzuni (Weissman, 64.), Zaragoza, (Fernandz, 83.), Boye (Puertas, 83.). Vezetőedző: Alexandre Medina

A 15. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:

Péntek:
Las Palmas – Getafe 2-0

Szombat:
Girona – Valencia 2-1
Athletic Bilbao – Rayo Vallecano  4-0
Real Madrid – Granada 2-0
21:00 Osasuna – Real Sociedad (Tv: Spíler2)

Vasárnap:
14:00 Mallorca – Alaves (Tv: Spíler2)
16:15 Almería – Real Betis (Tv: Spíler2)
18:30 Sevilla – Villarreal (Tv: Spíler2)
21:00 Barcelona – Atlético Madrid (Tv: Spíler2)

Hétfő:
21:00 Celta Vigo – Cádiz (Tv: Spíler2)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore