Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi a Copa Américát megcélozhatja, a következő vb-re nem jósol

A világbajnok argentin válogatott csapatkapitánya a legutóbb interjújában a jövőre vonatkozó kijelentéseket tett…

(Photo by Matias Baglietto/NurPhoto via Getty Images)

Az argentin válogatott klasszisa, Lionel Messi egyelőre elzárkózott attól, hogy a 2026-os vb-szereplésével kapcsolatban jóslatokban bocsátkozott, de jelenleg nagyon jól érzi magát az Albicelesténél:

“Most jobban szeretek itt lenni a nemzeti csapattal, mint valaha. Annyi szenvedéssel eltöltött év után olyan különleges pillanatokat élünk át, amilyenhez korábban nem volt szerencsém. Az az egyetlen célom a válogatottnál, hogy élvezzek minden pillanatot. Jelenleg nagyon jól érzem magam a csoporttal, szeretünk együtt lenni, mert hihetetlenül egységes, családias hangulat uralkodik. Ezt szeretném kiélvezni anélkül, hogy arra gondolnék, hogy mit hoz a jövő. Két-három év a futballban nagyon hosszú idő, így nem akarok jósolni a 2026-os világbajnokságra. Az életkoromat figyelembe véve az lenne a normális, hogy már nem leszek ott, de nem tudhatjuk előre. A Copa América ráeális cél, talán azután okosabbak leszünk…”

Messi 35 évesen lett világbajnok, nyáron pedig már a 36. születésnapját ünnepelte. Korábbi bevallása szerint addig fog szerepelni a válogatottban, amíg jól érzi magát. A 2024 nyarán esedékes Copa América idején 37, a 2026-os vb alkalmával 39 esztendős lesz.

A nyolcszoros aranylabdás klasszis 2005 óta 180 mérkőzés alatt 106 gólt szerzett az argentin válogatott színeiben.