Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hátrányba került, de elhozta a három pontot a Sassuolo otthonából az AS Roma! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 14. fordulójának vasárnapi játéknapján az AS Roma együttese a Sassuolo otthonában lépett pályára.

(Photo by Luca Amedeo Bizzarri/Getty Images)

Nehéz feladat várt José Mourinho együttesére a 14. fordulóban, hiszen egyrészt az AS Roma az eddigi 6 idegenbeli meccsén mindössze 5 pontot tudott begyűjteni, másrészt pedig ahhoz a Sassuolohoz látogattak, amely már több topcsapat orra alá is borsot tört az elmúlt években. Az első félidő az AS Roma legtöbb meccséhez hasonló képet hozott: a „Farkasok” járatták a labdát, de nem igazán találtak fogást az ellenfél védelmén, többnyire Dybala kreativitásában bíztak. A Sassuolo viszont megtalálta a rést a Roma pajzsán, és a 25. percben meg is szerezték a vezetést. Berardi lőtte el a tizenhatoson belül keresztbe a labdát, a gyenge lövésére pedig Matheus Henrique érkezett a hosszún, és a hálóba passzolta a labdát, 1-0! A szünet előtt nem sokkal közel járt a Roma az egyenlítéshez, de Dybala lövésénél nagy bravúrt bemutatva hárítani tudott Consigli, így egygólos előnnyel vonulhattak a szünetre a hazaiak.

A második játékrészre támadóbb felfogású csapatot küldött a pályára José Mourinho, aminek eredményeként több nagy lehetősége is lett a vendégeknek. Először az 52. percben lőhetett kapura a kapussal szemben, de a belga támadó igen gyenge lövést eresztett meg, amit Consigli fogni tudott. Nem sokkal később Azmoun kapott kiváló labdát a tizenhatoson belül, de a lövése a kapu mellett hagyta el a játékteret. A 62. percben aztán komoly lehetőséghez jutott az AS Roma, Boloca ugyanis durván odalépett Paredesnek, a videózás után pedig le is küldték a középpályást. A vendégek viszont hosszabb ideig nem igazán tudtak mit kezdeni az emberelőnnyel, de a véghajrára fordulva ez megváltozott. A 76. percben ugyanis Kristensen harcolt ki egy büntetőt, amit Dybala értékesített, Consigli hiába ért bele a labdába, 1-1! Itt azonban nem volt megállás, bő öt perc elteltével már a vezetést is megszerezték a vendégek, miután Kristensen lövése megpattant Tressoldin, a labda pedig a kapus feje fölött a hálóba pottyant, 1-2! Az emberhátrányban lévő Sassuolo nem adta fel a reményt, és megpróbálkoztak az egyenlítéssel, amit Racic két lövése jelzett, ám az első nem találta el a kaput, a másodiknál pedig egy védő tudott blokkolni. A ráadásban aztán végleg lezárhatta volna a találkozót az AS Roma, de Kristensen centerezése után Pellegrini lövését nagy bravúrral védte Consigli. Végül a hosszabbításban az eredmény már nem változott, így a Roma elhozta a három pontot a Sassuolo otthonából, és második idegenbeli győzelmét is begyűjtötte az idényben.

Sassuolo – AS Roma 1-2 (1-0)
Helyszín:
Mapei Stadium Vezette: M. Marcenaro
Gólszerzők:
Henrique (25.) ill. Dybala (76. – büntető), Kristensen (82.)
Sárga lapok: Thorstvedt (55.), Berardi (69.), Henrique (84.), Erlic (90+3.) ill. Kristensen (78.)
Kiállítás: Boloca (62.) ill.-

Sassuolo: Consigli – Vina (Pedersen 89.), Erlic, Tressoldi, Toljan – Henrique, Boloca – Lauriente (Racic 65.), Thorstvedt (Bajrami 81.), Berardi (Castillejo 89.) – Pinamonti (Defrel 81.) Vezetőedző: Alessio Dionisi

AS Roma: Patricio – Mancini (Pellegrini 67.), Llorente, Ndicka – Karsdorp (Kristensen 46.), Bove (Azmoun 46.), Paredes, Cristante, Spinazzola (El Shaarawy 67.) – Dybala (Celik 89.), Lukaku Vezetőedző: José Mourinho

A mérkőzés összefoglalója:

A 14. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Monza – Juventus 1-2

Szombat:
Genoa – Empoli 1-1
Lazio – Cagliari 1-0
AC Milan – Frosinone 3-1

Vasárnap:
Lecce – Bologna 1-1
Fiorentina – Salernitana 3-0
Udinese – Hellas Verona 3-3
Sassuolo – AS Roma 1-2
20:45 Napoli – Inter (Tv: Sport 2)

Hétfő:
20:45 Torino – Atalanta (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore