Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Sheffield Unitednél következhet be az idény első edzőváltása! – sajtóhír

A legfrissebb angol sajtóértesülések szerint hamarosan bekövetkezhet az angol bajnokságban (Premier League) az idény első edzőváltása, méghozzá a Sheffield Unitednél.

(Photo by Matt McNulty/Getty Images)

Az újonc Sheffield United gárdája egyenes ágon jutott fel a Premier League 2023/2024-es idényébe, miután a második helyen végeztek a Burnley mögött a Championshipben. Ugyanakkor a három feljutó a Premier League történetének egyik leggyengébb szezonrajtját produkálja, amelyből a legrosszabbul épp a Sheffield áll. A piros-fehérek az előző fordulót megelőzően legalább még a Burnley gárádját megelőzték, ám a hétvégén épp Vincent Kompany csapatával szemben szenvedtek el egy súlyos, 5:0-s vereséget, így már a Sheffield a sereghajtó a PL-ben. A hírek szerint ez a súlyos zakó volt az utolsó csepp a pohárban a csapat vezetőségénél, és hamarosan meneszteni fogják Paul Heckingbottom vezetőedzőt.

A döntés összességében nem lenne meglepő a vezetők részéről, hiszen a Sheffield mindössze 5 pontot gyűjtött az eddig lejátszott 14 meccsén, ráadásul 11 rúgott góljukra 39 találatot kaptak, így messze a liga legrosszabb védelmével rendelkeznek. A beszámolók alapján Heckingbottom helyét egy régi ismerős, Chris Wilder veheti át, aki legutóbb a Watfordnál dolgozott, viszont 2016 májusa és 2021 márciusa között ő irányította a Sheffield Unitedet.

Paul Heckingbottom 2021 márciusában épp Wilder helyére ült le ideiglenes megoldásként a Sheffield kispadjára, majd novemberben kapott végleges szerződést a csapattól, amellyel a jelenlegi szerződése 2026 nyaráig érvényes. A klub kispadján eddig 98 mérkőzésen ült, amelyeken 48 győzelem, 18 döntetlen és 32 vereség a mérlege.