Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európába szeretne igazolni a világbajnok argentin irányító

Az MLS-ben szereplő Atlanta United együttesét erősítő világbajnok argentin középpályás maga erősítette meg, hogy szeretne Európába szerződni…

(Photo by Jeff Dean/Getty Images)

Az Atlanta United argentin kiválósága, Thiago Almada az ESPN Argentina részére adott interjúban beszélt rövid távú terveiről, hogy a januári átigazolási időszakban azon lesz, hogy Európába szerződjön:

“Igen, most már szeretnék Európába menni. A következő átigazolási időszakban Európába akarok szerződni. Bármelyik topbajnokságot el tudnám képzelni, de ha a választanom kellene akkor a Premier League-et vagy a La Ligát preferálom, de igazából mindegy melyik…”

A most 22 éves karmestert hazájában már egészen fiatalon nagy tehetségnek kikiáltva, a Vélez Sarsfield együttesében nevelkedett. Almada nevelőegyesülete színeiben színeiben minden sorozatot figyelembe véve 100 mérkőzés alatt 24 találatot és 11 előkészítést regisztrált a profik közt. Tavaly februárban ligarekordot jelentő 16 millió dollárért cserébe igazolt az Atlantához.

Almada az első szezonjában 29 mérkőzésen hat gólt és hét gólpasszt jegyzett, míg a 2023-as kiírást 31 pályára lépés alatt 11 találattal és 16 előkészítéssel fejezte be. Tavaly tagja volt a világbajnok argentin válogatottnak, mellyel az MLS történetének első és eddigi egyetlen aktív világbajnokának mondhatja magát, aki úgy lett vb-győztes, hogy közben MLS-klub alkalmazásában állt.

Almada hírhedt szabadrúgáslövő, az elmúlt hónapok során számtalan nagyszerű találatot szerzett az Atlanta United soraiban, és az elmúlt időszakban több európai csapat radarjára is felkerült a neve.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!