Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a sereghajtónál megtörtént az idény első edzőváltása! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Sheffield United együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy menesztette vezetőedzőjét, Paul Heckingbottomot, valamint közölték azt is, hogy már az utódját is kinevezték.

(Photo by Martin Rickett/PA Images via Getty Images)

Már korábban beszámoltunk arról, hogy a Sheffield Unitednél történhet meg az idény első edzőváltása a Premier Leagueben. Ezek a pletykák végül a mai nap folyamán hivatalos bejelentéssé váltak, a klub ugyanis hivatalos közleményben tudtatta, hogy megköszönték Paul Heckingbottom munkáját. A vezetőség számára az utolsó cseppet az előző fordulóban a Burnleytől elszenvedett 5:0-s vereség jelentette, amelyet követően a csapat a sereghajtó pozícióba csúszott vissza. A döntés összességében nem meglepő a vezetők részéről, hiszen a Sheffield mindössze 5 pontot gyűjtött az eddig lejátszott 14 meccsén, ráadásul 11 rúgott góljukra 39 találatot kaptak, így messze a liga legrosszabb védelmével rendelkeznek.

A Sheffield közben azt is bejelentette, hogy Heckingbottom helyét Chris Wilder fogja átvenni, akinek egyáltalán nem lesz ismeretlen a klub, hiszen 2016 májusa és 2021 márciusa között ő irányítota a gárdát. A régi-új tréner 2025 nyaráig szóló szerződést írt alá a csapattal.

Paul Heckingbottom 2021 márciusában épp a most visszatérő Wilder helyére ült le ideiglenes megoldásként a Sheffield kispadjára, majd novemberben kapott végleges szerződést a csapattól. A klub kispadján összesen 98 mérkőzésen ült, amelyeken 48 győzelmet, 18 döntetlent és 32 vereséget könyvelhetett el.