Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női NL: kiütéses győzelemmel zárt a magyar válogatott

A magyar női válogatott az utolsó mérkőzését hazai pályán vívta Albánia ellen az első alkalommal kiírt Nemzetek Ligája B divíziójában…

A magyar női válogatott 6-0-s győzelmet aratott a csoportutolsó Albánia ellen az Új Hidegkuti Stadionban, így ötvenszázalékos mérleggel a második helyen zárta a csoportját. A mieink az egész mérkőzés során jelentős fölényben játszottak, már az első 18 percben sikerült három gólt szerezni, majd a félidőben 4-0 volt az állás. A magyar csapat legeredményesebb játékosa az előző mérkőzésen öngólt vétő Csiszár Henrietta volt, aki mesterhármast ért el. Rajta kívül az első féliődben még Kaján Zsanett és Turányi Lilla talált be, míg a meccs hajrájában Zeller Dóra volt eredményes.

Magyarország – Albánia 6-0 (4-0)
Gólszerzők: Csiszár (10., 43., 81.), Kaján (11.), Turányi (18.), Zeller (88.), ill.

“Fantasztikus volt a hangulat a csapatban az elmúlt napokban, nagyon készültünk a mérkőzésre, és éreztük, hogy jó meccs kerekedhet ki ebből az összecsapásból. Amikor pedig 11 perc után már 2-0-ra vezetünk, nem volt kérdés, hogy valóban jó mérkőzést játszunk. A második helyen zártunk, ezért a rájátszásban már az elit csapataiból fogunk ellenfelet kapni, ami úgy gondolom, példa nélküli teljesítmény a magyar női labdarúgásban. Ha pedig sikerülne győztesként kijönni abból a párharcból, akkor valóban az elit tagjai közé kerülnénk” – mondta a mérkőzés után Margret Kratz szövetségi kapitány.

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

A magyar válogatott a tavaszi folytatásában az A divízió egyik csoportjának harmadik helyezettjével játszhat a feljutásért a rájátszásban.