Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brasileiro: a nagyot hajrázó Palmeiras hódította el a bajnoki címet

Szerdáról csütörtökre virradóra bonyolították le a brazil országos bajnokság (Campeonato Brasileiro) 2023-as kiírásának záró fordulóját…

(Photo by Gledston Tavares/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Az utolsó forduló előtti két üldözőjével szemben három ponttal vezető Palmeiras egy Cruzeiro elleni döntetlennel biztosította be első helyét, így a címvédő Sao Pauló-i gárda rekordot jelentő, 12. alkalommal nyerte meg az országos bajnokságot.

A másik két, bajnoki címre még matematikai esélyekkel rendelkező csapat, az Atlético Mineiro és a Flamengo egyaránt vereséget szenvedett az utolsó fordulóban, így a két csapat csak a harmadik-negyedik helyen végzett. Az utolsó három meccsén diadalmaskodó Grémio zárta a második helyen a bajnokságot.

A szezon derekánál, 19 forduló után még 13 pontos előnnyel vezető Botafogo minden idők egyik legnagyobb összeomlását produkálva csak az ötödik helyen fejezte be szereplését.

A Libertadores-kupa-győztes Fluminense hetedik lett, míg a további nagyobb nevű csapatok közül az Athletico Paranaense a nyolcadik, az Internacional a kilencedik, a Sao Paulo a 11. helyen futott be.

A negyedik kieső kiléte az utolsó fordulóban dőlt el, végül Pelé és Neymar egykori csapata, a Santos története során először esett ki az országos bajnokságból, miután az utolsó három fordulóban nem szerzett pontot, így a Vasco da Gama és a Bahia egyaránt megmenekült. A másik három kieső sorsa már korábban megpecsételődött: a Goiás, a Coritiba és az América Mineiro búcsúzott az élvonaltól.

A másodosztályból a Vitória, a Juventude, a Criciuma és az Atlético Goianiense jutott fel az élvonalba a 2024-es esztendőre.

A bajnokság végeredménye:

Standings provided by Sofascore