Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb-selejtező: kőkemény csoportba került a magyar válogatott

Az UEFA kisorsolta a 2024-es U17-es Európa-bajnokság selejtezője elitkörének beosztását…

Az UEFA elkészítette az U17-es Európa-bajnokság elitkörének sorsolását, mely során eldőlt, hogy a magyar válogatott Anglia, Franciaország és Észak-Írország mellett az A csoportba került.

Az angolok csoportgyőztesként, három győzelemmel, 18-1-es gólkülönbséggel jutottak túl az őszi Eb-selejtezőn, a franciák szintén megnyerték a csoportjukat a norvég és a román együttest megelőzve, míg az északírek – az olaszok ellen is pontot szerezve – csoportharmadikként kerültek az elitkörbe. A márciusi minitornát Angliában rendezik meg.

“A korosztályos válogatottban minden nemzetközi mérkőzést arra használunk fel, hogy a játékosok tapasztalatokat szerezzenek, megismerkedjenek a nemzetközi szint követelményeivel, és a lehető legmagasabb szinten méressék meg magukat. A tavaszi elitkör jó alkalom lesz arra, hogy kiváló képességű csapatok ellen mutassuk meg a tudásunkat, biztos vagyok benne, hogy ez a három mérkőzés sokat hozzáad majd a játékosok fejlődéséhez. Nehéz dolgunk lesz, de természetesen mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy meglepetést okozzunk a csoportban” – mondta a sorsolás után Jeremiás Gergő szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

A 2024-es, ciprusi U17-es Európa-bajnokság lesz az utolsó olyan kontinenstorna ebben a korosztályban, amelyet a jelenlegi rendszerben bonyolít le az UEFA. A 2025-ös, albániai korosztályos Eb-n már csak nyolc csapat vesz részt (a 2024-es Európa-bajnoki döntőben még 16 együttes szerepel), a selejtezőket pedig a Nemzetek Ligájához hasonló, egy “A” és egy “B” divíziót tartalmazó ligarendszerben játsszák majd. A jövő őszi, új rendszerben induló  Európa-bajnoki selejtező sorsolását jövő év tavaszán tartja meg az UEFA.