Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: a Fenerbahce idegenben nyerte meg a Besiktas elleni rangadót

A török bajnokság (Süper Lig) 15. fordulójának rangadóját a szombati kora esti órákban a Besiktas és a Fenerbahce vívta egymással…

(Photo by Serhat Cagdas/Anadolu via Getty Images)

A Fenerbahce megérdemelten aratott 3-1-es sikert a Besiktas elleni isztambuli rangadón házon kívül. A vendégek kezdeményezőbben kezdték a mérkőzést és az első tíz perc végén Tadics bejátszásából a gólfelelős Edin Dzeko máris előnyhöz juttatta az övéit. A Besiktas próbált ugyan többet támadni, de kevés lehetőséget dolgozott ki, azonban a játékrész derekánál tizenegyeshez jutott, melyet Alex Oxlade-Chamberlain biztos lábbal váltott gólra. A Fener ugyan aktívabban játszott, az első 45 perc mégis 1-1-es döntetlennel zárult. A folytatásban is a vendégek akcióztak és megannyi kimaradt lehetőség után ők is kiharcoltak egy büntetőt, a 63. percben Dusan Tadics volt eredményes. A házigazda igyekezett az egyenlítés érdekében, de képtelen volt érdemben veszélyeztetni Livakovic kapuját. A hosszabbítás elején a vendégek újabb tizenegyest lőhettek, Tadics második büntetője azonban kihasználtatlanul maradt. Nem sokkal később viszont mégis bebiztosították a sikert, amikor Sebastian Szymanski vette be a BJK ketrecét, ezzel kialakította a 3-1-es végeredményt.

A Fener így a Galatasaray csapatával azonos pontszámmal vezeti a bajnokságot, a Besiktas a negyedik helyen már 14 ponttal van lemaradva az éllovas párostól.

Besiktas – Fenerbahce 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Oxlade-Chamberlain (24. – büntetőből), ill. Dzeko (10.), Tadics (63. – büntetőből), Szymanski (90+3.)

A bajnokság jelenlegi állása

Standings provided by Sofascore