Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Díjazták az év legjobb afrikai labdarúgóit

Az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) a hétfő esti marrákesi gáláján djíazták a 2023-as esztendő legjobb afrikai labdarúgóit…

(Photo by MB Media/Getty Images)

A nemzetközi szövetségi hétfői díjátadó gáláján az 2023-as esztendő legjobb afrikai férfi labdarúgójának a nigériai Victor Osimhent választották meg.

Az olasz bajnok Napoli 24 éves támadója az elmúlt kiírásban 32 pályára lépés alatt 26 találattal lett az olasz bajnokság legeredményesebb játékosa. Osimhen mögött a marokkói Asraf Hakimi (PSG) és az egyiptomi Mohamed Szalah (Liverpool) végzett. Egyúttal a sikere azt jelentette, hogy Nwankwo Kanu 1999-es győzelme óta először választottak ismét nigériai labdarúgót a kontinens legjobbjának.

Az év legjobb női afrikai labdarúgója az immár hatodszor diadalmaskodó Asisat Oshoala (FC Barcelona) lett, szintén nigériaiként.

Az év afrikai edzője a marokkói férfiválogatottat irányító Valid Regragui és a dél-afrikai női csapatot vezető Desiree Ellis lett, az év válogatottja Marokkó (férfiak) és Nigéria (nők), az év klubja a dél-afrikai Mamelodi Sundowns (nők) és az egyiptomi Al-Ahli (férfiak).

A voksoláson a CAF technikai bizottságának tagjai, vezetőedzők és kapitányok, újságírók, valamint a kontinentális klubtornák főtáblájára jutó csapatok képviselői vehettek részt.