Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Portugal: a Benfica idegenbeli sikerrel állt az élre – videóval

A portugál bajnokság (Liga Portugal) 14. fordulójának vasárnap esti élmezőnybeli rangadóján a címvédő Benfica a Sporting Braga otthonába látogatott…

(Photo by Pedro Loureiro/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A Benfica egy korai góllal 1-0-ra diadalmaskodott a Sporting Braga vendégeként, és a hétfő esti rangadóig átmenetileg biztosan a bajnokság élére állt. A lisszaboniak egy lefordulást követően már a harmadik percben megszereztek a vezetést, miután Kökcu kiugratása után Casper Tengstedt szerzett ziccergólt. A Benfica továbbra is aktívabban futballozott és tíz perc múlva Rafa Silva talált a hálóba, melyet azonban leshelyzet előzött meg. Az első negyedóra végén Di María egy átlövésből a felső lécet találta telibe, majd az argentin szabadrúgását Matheus kapus hárította. Az első játékrész második felében a Braga egyre többet támadott, ám kevés kísérletüket Trubin rendre védeni tudta. A szünet után a hazaiak meddő mezőnyfölényben játszottak, miközben a Benfica gyakran kontrázhatott. Végül már sem egyik, sem másik oldal támadása nem ért célt, a hazaiak hiába fokozták a nyomást csak egy érévénytelen gólig jutottak a második etap derekánál, a Benfica megőrizte egygólos előnyét a lefújásig.

A 14. fordulóban a tizedik győzelmét arató Benfica két-két ponttal megelőzte az élen a Sporting CP-t és az FC Portót, amelyek hétfő este egymással fognak összecsapni az Estádio José Alvaladéban.

Sporting Braga – Benfica 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Tengstedt (3.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore