Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: gálamérkőzést rendezett a Liverpool a West Ham ellen – videóval

Magabiztos győzelmet aratott a Liverpool hazai pályán az Angol Ligakupa negyeddöntőjében a West Ham ellen, Szoboszlai Dominik főszereplőként vette ki a részét a gálázásból…

(Photo by Peter Byrne/PA Images via Getty Images)

Hazai pályán fogadta a Liverpool a West Ham együttesét az Angol Ligakupa negyeddöntőjének szerdai játéknapján, amelyen Jürgen Klopp csapata úthengerként gázolt át a londoni riválisán.

Az első félidő folyamán a Kalapácsosok becsülettel tartották magukat, sőt egyenrangú ellenfélként szerepeltek, megannyi alkalommal veszélyeztetve a Liverpool kapuját, azonban a hazaiak nyitották meg a gólgyártást, ráadásul nem is akárki révén, hiszen a magyar középpályás Szoboszlai Dominik köszönt be egy hihetetlen bombával. Szoboszlai egy labdaszerzést követően a tizenhatoson kívülről bombázta védhetetlenül be a labdát a vendégek kapujába, így megőrjítve a hazai közönséget.

A második etapban megkezdődött a henger, először Jones növelte a hazai előnyt, majd Gakpo és Salah is ünnepelhetett, majd Jones a 84. percben zárta le a találkozót, beállítva az 5-1-es végeredményt, amelynek köszönhetően a csapat már az odavágón eldöntötte a párharc kimenetelét.

Liverpool – West Ham  5-1 (1-0)
Gólszerzők: Szoboszlai (28.) Jones (56. 84.) Gakpo (71.) Salah (82.)  ill. Bowen (77.)
Kiállítás: – ill. –

Liverpool: Caoimhin Kelleher, Virgil van Dijk (Ibrahima Konaté), Jarell Quansah, Kostas Tsimikas (Conor Bradley), Joe Gomez, Wataru Endo (Trent Alexander-Arnold), Curtis Jones, Dominik Szoboszlai (Mohamed Salah), Cody Gakpo (Luis Díaz), Darwin Núñez, Harvey Elliott.

West Ham United: Alphonse Areola, Angelo Ogbonna, Konstantinos Mavropanos, Ben Johnson, Vladimír Coufal (Thilo Kehrer), Pablo Fornals, Edson Álvarez (Danny Ings), Tomás Soucek, Jarrod Bowen, Saïd Benrahma (Lucas Paquetá), Mohammed Kudus (James Ward-Prowse).