Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Lucas Vázquez ráadásban szerzett góljával nyert és az élre állt a Real Madrid! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 18. fordulójának csütörtöki játéknapján a Real Madrid gárdája az Alaves otthonában lépett pályára.

(Photo by David S.Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Nagyon csendes első félidőt produkáltak a csapatok, ugyanis rendkívül kevés lehetőséget tudtak kidolgozni a felek. Nagyjából a második percben az első játékrész meg is született az első játékrész legveszélyesebb helyzete, amikor Diaz passza után Valverde lőhetett az ötös jobb sarkáról, Sivera azonban jól zárta a szöget és hárítani tudott. A labdát ugyan jóval többet birtokolta Ancelotti csapata, de minden más statisztikában kiegyenlített volt a játék képe. Mindkét oldal elsősorban beadásokkal próbált meg operálni, ám ezekből sem alakultak ki veszélyes szituációk. A szünet előtt még egy másik lehetősége volt Valverdének a gólszerzésre, a 18 méterről leadott félmagas lövését azonban Sivera hárítani tudta, így nem láthatott gólt a közönség az első félidőben.

A második játékrész elején aztán tovább mélyültek a Real Madrid gondjai a védelem közepén, az 52. percben ugyanis Nacho nagyon csúnyán odalépett Omorodin bokájára hátulról, ezt pedig a videózást követően egy kiállítással jutalmazta a játékvezető. Úgy tűnt viszont, hogy a kiállítás inkább az Alavest fogta meg, a hazaiak ugyanis teljesen bátortalanná váltak támadásban, sokkal inkább úgy tűnt, hogy szeretnének a biztos 1 ponttal távozni a pályáról. A 75. percben aztán Rodrygo egyéni akciója után majdnem megszerezte a vezetést a Real Madrid, a tekerése azonban elkerülte a bal felső sarkot. Már-már úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlennel zárnak a felek, amikor a 92. minutumban Kroos szöglete után Lucas Vázquez maradt teljesen üresen középen, ő pedig a jobb sarokba továbbította fejjel a labdát, 0-1! Ezzel a góllal végül begyűjtötte a három pontot a Real Madrid, amely így megelőzte a Girona csapatát és az élen zárja az évet.

Alaves – Real Madrid 0-1 (0-0)
Helyszín:
Estadio Mendizorrotza Vezette: I. Diaz de Mera
Gólszerző:
ill. Lucas (90+2.)
Sárga lapok: Duarte (45.), Guevara (83.), Tenaglia (90.) ill. Bellingham (85.)
Kiállítás:ill. Nacho (52.)

Alaves: Sivera – Duarte (Lopez 59.), Marin, Abqar, Gorosabel (Tenaglia 78.) – Guevara, Blanco – Rebbach (Sola 72.), Guridi (Hagi 59.), Rioja – Omorodion (Garcia 78.) Vezetőedző: Luis Garcia Plaza

Real Madrid: Kepa – Vázquez, Rüdiger, Nacho, Garcia – Valverde, Kroos, Modric (Tchouameni 55.), Diaz (Joselu 76.) – Bellingham, Rodrygo (Ceballos 90+6.) Vezetőedző: Carlo Ancelotti

A mérkőzés összefoglalója:

A 18. forduló eredményei:

Kedd:
Rayo Vallecano – Valencia 0-1
Atletico Madrid – Getafe 3-3
Granada – Sevilla 0-3

Szerda:
Barcelona – Almeria 3-2
Athletic Bilbao – Las Palmas 1-0
Villarreal – Celta Vigo 3-2

Csütörtök:
Real Betis – Girona 1-1
Cádiz – Real Sociedad 0-0
Alaves – Real Madrid 0-1
Mallorca – Osasuna 3-2

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore