Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba a korábbi válogatott futballistát

Egybehangzó dél-amerikai sajtóbeszámolók szerint a Paris Saint-Germain és a Napoli egykori kiválósága kórházba került Uruguayban…

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

A legtöbb helyi lap egybehangzólag arról számolt be, hogy Ezequiel Lavezzi a szerdai napon kulcscsont-töréssel és szúrt sebbel kórházba került Uruguay-ban, a balesetének körülményeiről azonban ellentétes információk láttak napvilágot.

A családja “otthoni balesetnek” titulálta az esetet, ám a feltételezések szerint egy vita hevében egyik családtagja megszúrhatta őt. Egyelőre tehát finoman szólva sem tisztázottak az események, ahogy azt sem tudni, mennyire súlyosak Lavezzi sérülései. A családtagok elmondása szerint a volt futballista igazából csak a létráról esett le, mikor ki akart cserélni egy villanykörtét, de olyan híresztelés is olvasható, amely arról szól, hogy éppen Lavezzitől akarták elvenni a kést, amikor a sérülés történt.

A rendőrség mindenesetre vizsgálja a baleset körülményeit, amíg a 38 éves egykori játékos a kórházban gyógyul.

Az egykori 51-szeres argentin válogatott szélső hazájában az Estudiantes La Plata és a San Lorenzo csapataiban futballozott. Lavezzi Európában a Napoli (2007-2012) és a Paris Saint-Germain (2012-2016) játékosa volt, utolsó éveit pedig a kínai Hebei China Fortune együttesénél töltötte, amelytől 2019-ben vonult vissza.

Lavezzi tagja volt a 2008-as olimpiai bajnok és a 2014-es vb-ezüstérmes argentin válogatottnak, valamint két Copa América-második helyezést szerzett a nemzeti csapatával 2015-ben és 2016-ban.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!