Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: a Barcelona kiütéssel győzött, a Lyon emberhátrányban vesztett pontokat – videóval

A szerdai négy mérkőzés után csütörtök este újabb találkozókat bonyoltottak le a női Bajnokok Ligája csoportköre negyedik fordulójában…

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

Az idegenbeli 6-0-s győzelem után a Barcelona hazai környezetben 7-0-ra ütötte ki a svéd Rosengard együttesét. A címvédő az első játékrészben még csak két gólt szerzett, a másodikban viszont öt találattal küldte padlóra szerényebb képességű ellenfelét, miközben Salma Paralluelo két gólt szerzett. A katalánok négyből négy győzelemmel már biztosan továbbjutottak a csoportból. A csoport másik mérkőzésén az Eintracht Frankfurt sokáig vezetett, a Benfica végül egyenlített, így a portugálok megtartották hárompontos előnyüket a második helyen a német csapattal szemben.

A csoport:

Barcelona – Rosengard 7-0 (2-0)
Gólszerzők: Walsh (15.), Hansen (34.), Paralluelo (54., 60.), Pina (73.), Torrejón (75.), Wik (85. – öngól), ill.

 

Eintracht Frankfurt – Benfica 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Reuteler (28.), ill. Raysla (71.)

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

A csütörtöki játéknap legnagyobb meglepetéseként a nyolcszoros BL-győztes Olympique Lyon csak 2-2-es döntetlent játszott a norvég Brann Bergen vendégeként. A francia gárda az első 13 percben a papírformának megfelelően kétgólos előnybe került, majd a norvégok szépíteni tudtak, a második félidő elején viszont az OL Lindsey Horan kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozott. A Brann nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, és erőfeszítéseik a 94. percben célt értek. A Lyon így továbbra is csak három ponttal vezeti a csoportot előttük. A másik mérkőzést sajnos nem tudták megrendezni, a Slavia Praha és a St. Pölten összecsapása a csütörtöki prágai merénylet miatt elmaradt.

B csoport:

Brann Bergen – Olympique Lyon 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Kielland (34.), Gaupset (90+4.), ill. Majri (6.), Hegerberg (13. – büntetőből)
Kiállítva:ill. Horan (52.)

 

Slavia Praha – St. Pölten elhalasztva

 

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore