Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elbúcsúzott a River Plate veterán harcosa – HIVATALOS

A korábbi sajtóértesüléseket megerősítve a River Plate veterán játékosa megerősítette a klubtól való távozását…

(Photo by Joaquín Camiletti/Getty Images)

A Bajnokok Trófeája megnyerése után a River Plate veterán csapatkapitánya, Enzo Pérez bejelentette a távozását és elköszönt a csapattól:

“A mai volt az utolsó meccsem ebben a mezben. Annak idején szeretetből és érzésből jöttem ehhez a csapathoz, ma pedig véget ér a szerelem nagy időszaka. Mindig is arról álmodoztam, hogy itt jászhatok, boldog vagyok, hogy sikerült ennyi emlékezetes évet együtt töltenünk. Örökké hálás leszek a szurkolóknak, akik nagyon fognak hiányozni.”

A 37 éves védekező középpályás az argentin sajtó várakozásai szerint a River egykori sikeredzőjét, Marcelo Gallardót követheti a szaúdi Al-Ittihad csapatához.

Pérez az argentin első osztályban a Godoy Cruz, majd az Estudiantes La Plata színeiben szerepelt. Ezt követően hat évet töltött Európában, a Benfica (2011-2015) és a Valencia alkalmazásában (2015-2017), menet közben egy rövid kölcsön erejéig visszatért a Pinchához.

A 26-szoros argentin válogatott középpályás 2017 óta szolgálta a Rivert, azóta 241 tétmérkőzésen lépett pályára a csapatben. Pérez ez idő alatt tíz trófeát, köztük Libertadores-kupát és argentin bajnoki címeket is nyert csapatával.

Legemlékezetesebb cselekedete kétségtelenül az volt, amikor 2021-ben egy Libertadores-kupa-mérkőzésen a koronavírus-fertőzések által megfogyatkozott csapatában vállalta, hogy sérülten kapusként lép pályára, hogy meglegyen a 11 fő. Pérez remek teljesítménnyel abszolválta a feladatot, később kitüntetést kapott érte.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!