Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Életműdíjat alapítanak az elhunyt sportvezető emlékére

61 éves korában november végén hunyt el a magyar női labdarúgásban évtizedeken át tevékenykedő sportújságíró, sportvezető…

 

A november elhunyt Dénes András sportújságíró, sportvezető tiszteletére emlékműdíjat alapítanak, amely a női labdarúgás életműdíja lesz a jövőben.

Az elhunyt testvére, Dénes Tamás jelentette be, hogy az elismerést minden évben egy olyan – jellemzően 55 évesnél idősebb – személy kapja, aki már befejezte aktív játékos-, edzői vagy sportvezetői pályafutását.  A díjat a család alapítja, odaítéléséről kuratórium dönt. Az elismerést a Női Labdarúgás Napja, április 9. körül szeretnék átadni, akár már jövő tavasszal.

Dénes olyan kiemelkedő kiadványok szerzője volt, mint a női labdarúgás történetéről készült, a szakág hazai történelmét feldolgozó „Magyar női futball – A bajnokságok”, melyet a magyar női válogatott históriáját összegző kötet követett. Szívügyének tekintette a női futballt, élete utolsó éveit a magyar női labdarúgás fejlődésének szentelte, újságíróként egészen haláláig segítette a Magyar Labdarúgó Szövetség munkáját. Hosszan tartó súlyos betegség után hunyt el november 22-én.