Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Másodszor is távozott a River Plate veterán hátvédje – HIVATALOS

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő rekordbajnok River Plate gárdáját újabb rutinos játékos hagyja el az év végén…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Enzo Pérez távozása után a River Plate megerősítette, hogy szerződése év végi lejártával Jonatan Maidana ugyancsak elhagyja az együttest.

A 38 éves hátvéd karrierje hajnalán 2005 és 2008 között még az ősi rivális Boca Juniorst szolgálta, majd egy rövid ideig Európában az ukrán Metaliszt Harkiv futballistája volt, onnan kölcsönben megfordult hazájában a Banfield alkalmazásában is. Maidana először 2010-ben került a Riverhez, melyet 2019-ig erősített, ezalatt csaknem 200 tétmeccsen viselte az átlóscsíkos szerelést. Ezt követően két évet a mexikói Deportivo Toluca alkalmazásában töltött, majd 2021 februárjában visszatért a “milliomosokhoz”.

Maidana a klubnál töltött második időszakban már inkább egyfajta veterán kiegészítő szerepet töltött be, csaknem három év alatt 38 mérkőzésen jutott szóhoz.

A rutinos labdarúgó mindkét megszakítása alkalmával nyert egy-egy argentin bajnoki címet a csapatával, valamint az elsőben tevékeny részt vállalt a 2015-ös és a 2018-as Libertadores-kupa-győzelmekből.

Egyelőre nem tisztázódott, hogy a 38 éves hátvéd tervezi-e még pályafutása folytatását, vagy lassan végleg szögre akasztja a stoplist.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!