Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A szövetségi kapitány szerint sikeres évet zárt a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott eredményes éven van túl, ugyanis jól teljesített a Nemzetek Ligájában…

Az mlsz.hu számvetéséből kiderült, hogy magyar női válogatott 13 mérkőzést játszott a 2023-as esztendőben, melyen 6 győzelem, 5 vereség és döntetlen volt a mérleg.

Idén is 20 gólt rúgtunk, csakúgy, mint tavaly, de a múlt évi 9 helyett 21 gólt kaptunk, igaz, nehezebb ellenfelekkel szemben. A legtöbb rúgott gól három játékos nevéhez fűződik, Csiszár Henrietta, Kaján Zsanett és Zeller Dóra is három-három gólt jegyzett az évben a válogatott színeiben. Ami a FIFA ranglistáját illeti, a nemzeti együttes a 41. helyet foglalja el, egy helyet javítva tavalyi helyezésén.

A magyar válogatott második lett a Nemzetek Ligája B Ligájában a csoportjában, így az elitbe kerülésért tavasszal Belgium ellen játszhat oda-visszavágós párharcot.

“A második helyen zártunk, ezért a rájátszásban már az elit csapatai közül kaptunk ellenfelet, ami úgy gondolom, példa nélküli teljesítmény a magyar női labdarúgásban. Ha pedig sikerülne győztesként kijönni ebből a párharcból, akkor valóban az elit tagjai közé kerülnénk” – értékelt az évzáró mérkőzés után Margret Kratz szövetségi kapitány.

“Szinte mindegy volt, melyik csapatot kapjuk a négy csoportharmadik közül, hiszen mind a négy válogatott nagyon erős. A svéd és a norvég együttes talán kicsit kiemelkedett közülük, hiszen ők hosszú ideje a világ közvetlen élvonalába tartoznak, nagyobb nemzetközi rutinra tettek szert, ezért nem baj, hogy elkerültük őket, de a belgáknak is nagyon jó csapatuk van, amely több kiemelkedő eredményt is elért az utóbbi időszakban. Két nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de bízom benne, hogy helytállunk, és jó eredményekkel zárjuk a párharcot” – tette hozzá a német szakember.