Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA: a Ferencváros tehetsége is felkerült a nemzetközi szövetség listájára

Az európai labdarúgó-szövetség évről évre közli, hogy kit tart az adott év legnagyobb tehetségeinek, így tettek 2024-ben is…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Ferencvárostól nyáron az Eintracht Frankfurthoz igazoló ifj. Lisztes Krisztián is felkerült az UEFA hivatalos honlapján közzétett 40 fős listára a legtehetségesebb fiatal játékosok között.

A 40-es listára azokat a legfeljebb 21 éves játékosokat válogatta be az UEFA, akiknek megvan a lehetőségük arra, hogy 2024-től akár szupersztárrá is váljanak.

Az elmúlt években olyan sztárok kerültek fel fiatalon erre a listára, mint például Erling Haaland, Rafael Leao, Gavi vagy Jude Bellingham, akik azóta mindannyian topligás élcsapatokban is bizonyítani tudták rátermettségüket.

A 18 éves támadó középpályás 2022. májusában debütált a profik közt, az elmúlt szezon második felében pedig fiatal kora ellenére rendszeres beugróként meggyőző teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet. Az egykori ferencvárosi közönségkedvenc, idősebb Lisztes Krisztián fia tavaly áprilisban a Fehérvár ellen csereként beállva duplázott, majd a bajnokság hajrájában a Vasas, az Újpest és a Kisvárda ellen is eredményes volt. Időközben debütált Gera Zoltán irányítása alatt a magyar U21-es válogatottban is, Szlovákia ellen rögtön győztes góllal.

Lisztes az NB I 2022-2023-as kiírásában kilenc pályára lépés alatt öt gólt szerzett, a jelenleg is futó idényben pedig 14 meccsen hatszor volt eredményes.