Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: kinevezte új vezetőedzőjét az 1. FC Köln! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő 1. FC Köln együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy kinevezte új vezetőedzőjét Timo Schultz személyében.

(Photo by Cathrin Mueller/Getty Images)

Mint arról korábban beszámoltunk, az 1. FC Köln gárdája még december végén hivatalos közleményben bejelentette, hogy a gyenge eredmények miatt megváltak Steffen Baumgarttól. A klubbal az elmúlt két hétben több szabadúszó edzőt is hírbe hoztak, ám végül ezek a találgatások a mai napon lezárultak. A Köln ugyanis a hivatalos oldalán közölte, hogy az új vezetőedző nem más, mint Timo Schultz. A 46 éves szakember korábban a másodosztályú St. Pauli gárdájánál dolgozott szűk 2,5 éven és 92 mérkőzésen keresztül, majd ezt követően 2023 júliusában a Basel kispadjára ült le, ám ott 11 mérkőzést követően szeptember végén megköszönték a munkáját. A klub azt nem hozta nyilvánosságra, hogy meddig szól Schultz megbizatása, de a hírek szerint az idény végéig kötöttek megállapodást vele.

Az biztos, hogy nem lesz könnyű feladata a frissen kinevezett szakembernek. A Köln ugyanis 16 fordulót követően 2 győzelemmel, 4 döntetlennel és 10 vereséggel a 17. azaz utolsó előtti helyen áll a Bundesligában. Első próbatételére január 13-án fog sor kerülni, amikor a Heidenheimet látják vendégül a bajnokság 17. fordulójában.