Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi csapata riválisához igazolhat a magyar hátvéd – sajtóhír

Török sajtóértesülések szerint a magyar válogatott hátvédje hamarosan korábbi klubja nagy ellenlábasához kerülhet…

(Photo by Srdjan Stevanovic – UEFA/UEFA via Getty Images)

A török Sabah szerint a Hoffenheimben kevesebb játéklehetőséget kapó magyar válogatott védő, Szalai Attila hamarosan a Galatasaray labdarúgója lehet.

A 25 éves hátvéd korábban két és fél szezon alatt 117 tétmérkőzésen játszott a Galata ősi riválisának számító Fenerbahce színeiben, ezalatt védő létére hét gólt és négy gólpasszt jegyzett. Szalai hosszas tavaly nyáron huzavona végén hagyta el az isztambuli csapatot, amikor 14 millió eurós átigazolási díj fejében szerződött mostani állomáshelyére. A német klubnál azonban eddig nem találta meg a számításait és képtelen volt állandó játéklehetőséget követelni magának, mindössze négy Bundesliga-bajnokin és egy kupameccsen jutott szóhoz.

Ebből kifolyólag egyre többször került szóba a kölcsönadása, de az merőben új keletű információ, hogy éppen az előző klubja egyik legnagyobb ellenlábásánál köthetne ki.

Szalai 2019 óta 41 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban, egyelőre a nemzeti csapatban a klubjánál való mellőzése ellenére számítottak rá, de az Európa-bajnokság előtt mindenképpen előnyösebb lenne számára, ha valahol ismét állandó játéklehetőséghez jutna.

A Galatasaray és a Fenerbahce jelenleg éppen azonos pontszámmal vezeti a török bajnokságot.