Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLS-ben találta meg új gólfelelősét a Monterrey – sajtóhír

Rogelio Funes Mori távozása után új gólerős támadóval erősödhet a CF Monterrey játékoskerete…

(Photo by Jeff Dean/Getty Images)

Tom Bogert értesülései szerint az MLS-ben szereplő FC Cincinnati gólerős támadója, Brandon Vazquez a mexikói CF Monterrey alkalmazásában folytatja pályafutását. Új klubja 7.5 milló dollárt és további bónuszokat fizet az amerikai támadó játékjogáért.

A 25 éves mexikói felmenőkkel is rendelkező csatár annak idején a Tijuana csapatában kezdte pályafutását, 2017-től azonban mostanáig az Egyesült Államokban szerepelt. Vazquez kezdetben az Atlanta United labdarúgója volt, amely alkalmazásában 32 bajnokin három gólt szerzett, 2018-ban MLS Cupot, 2019-ben US Open Cupot nyertek. Ezt követően 2020-tól erősítette a Cincy-t. A kiváló támadó az ohióiak színeiben az MLS legfelkapottabb csatárai közé került: legjobb idényében 33 pályára lépés alatt 18 alkalommal volt eredményes 2022-ben, amikor az All-Star gálára és az év csapatába is beválasztották.

Vazquez az elmúlt négy kiírás alatt 32 gólt szerzett a bajnokságban, összességében pedig 126 mérkőzésen 42 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

Állampolgársága révén a mexikóiakat is választhatta volna, de a korosztályos válogatottaktól kezdve mindvégig az amerikai nemzeti csapatokban lépett pályára. Vazquez az USA felnőtt válogatottjában 2023-ban nyolc mérkőzésen négy gólt szerzett.