Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: Nigéria és Egyiptom sem tudott győzni – videóval

Szombaton vette kezdetét az Elefántcsontparton zajló Afrikai Nemzetek Kupája, amely során vasárnap a kontinens két nagyágyúja is pályára lépett, és egyik sem győzött…

A házigazda Elefántcsontpart szombati papírforma győzelme után az A csoport másik mérkőzésén Nigéria meglepetésre csak 1-1-es döntetlent ért el Egyenlítői Guinea ellen. Bár a “szuper sasok” a meccs nagy részében fölényben futballoztak, az “egyenlítőiek” mindvégig szervezettek tartották magukat. Ráadásul az esélytelenebb ellenfél a 36. percben a vezetést is megszerezte, miután egy ellentámadás végén Machin lekészítéséből Iban Salvador volt eredményes a tizenhatoson belülről. Két perccel később Nigéria máris egyenlíteni tudott, Lookman bejátszásából Victor Osimhen közvetlen közelről bólintotta a hálóba a játékszert. A nigériaiak azonban hiába nyomtak tovább, Egyenlítői Guinea a lefújásig megőrizte az 1-1-es döntetlent és értékes ponttal gazdagodott, miközben a döntetlennek legjobban Elefántcsontpart örülhetett.

Nigéria – Egyenlítői Guinea 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Osimhen (38.), ill. Salvador (36.)

 

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

Eközben a B csoport első vasárnapi mérkőzésén Egyiptom mozgalmas izgalmas között játszott 2-2-es döntetlent Mozambik ellen. A “fáraók” már a második percben érvényesítették a papírformát a vezetés megszerzésével, miután Szalah előkészítéséből Mostafa Mohamed tudott eredményes lenni. A favorit magabiztosan tartotta minimális előnyét az első félidő végeztével. A szünet után az addig kapura teljesen veszélytelen mozambiki válogatott szinte a semmiből három perc alatt fordított, miután az 55. és az 58. percben Witi és Clesio Bauque góljaival megfordították az eredményt. A kis csapat 2-1-re átvette a vezetést és Egyiptom elkeseredett rohamokat vezetett az egyenlítésért. Úgy tűnt, hogy az egyik nagy esélyes vereséggel kezdheti a tornát, azonban a hosszabbítás perceiben Egyiptom büntetőhöz jutott, melyet Mohamed Szalah érvényesített, így egy pontot megmentett csapata számára.

A csoport másik mérkőzésén Ghána és Zöld-foki Szigetek vasárnap este 21 órától találkozik egymással.

Egyiptom – Mozambik 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Mohamed (2.), Szalah (90+5.), ill. Witi (55.), Bauque (58.)

 

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore