Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: tovább növelte előnyét a féltávnál is százszázalékos PSV – KÖRKÉP

A holland bajnokság (Eredivisie) 17. fordulójában a szombati, ill. a vasárnapi játéknapon pályára lépett a négy nevesebb csapat, azonban nem mindegyik tudta hozni a győzelmet…

(Photo by ANP via Getty Images)

A százszázalékos listavezető PSV Eindhoven a papírformának megfelelően újabb győzelmet aratott, miután a triplázó Luuk de Jong vezényletével 3-1-re nyert az utolsó bennmaradó helyen tanyázó Excelsior ellen. A veterán csapatkapitány már az első negyedóra végén duplázni tudott, a mesterhármast a 69. percben szerzett találatával alakítottak ki, míg a vendégek erejéből csupán egy hajrábeli szépítő gólra futotta. Újabb sikerével a PSV 17-ből 17 győzelemmel tovább írta saját rekordját és változatlanul utcahosszal vezeti a bajnokságot.

PSV Eindhoven – Excelsior 3-1 (2-0)
Gólszerzők: L. de Jong (13., 17., 69.), ill. Sanches Fernandes (82.)

A forduló meglepetéseként a második helyezett Feyenoord a korai kétgólos vezetése ellenére csak 2-2-es döntetlent ért el odahaza a NEC Nijmegen ellen. A rotterdamiak már az első félórában 2-0-s előnyre tettek szert Javairo Dilrosun és Santiago Giménez góljaival, azonban a NEC nem adta fel, közvetlenül a szünet előtt szépített, majd a fordulást követően néhány perccel kiegyenlített. Ugyan Arne Slot csapata becsülettel próbálkozott, hogy visszavegye az előnyt, a rotterdamiak rohamait a vendégek mindvégig hősiesen álltak és egy pontot elvittek a címvédő otthonából. A fájdalmas pontvesztés a Feyenoord számára azt jelentette, hogy már 12 pont a hátránya a százszázalékos listavezetővel szemben.

Feyenoord – NEC Nijmegen 2-2 (2-1)
Gólszerzők: Dilrosun (17.), S. Giménez (28.), ill. Proper (45+1.), Mattsson (53.)

A forduló élmezőnybeli rangadóján a Twente Enschede hátrányból fordítva aratott 2-1-es sikert az AZ Alkmaar ellen. A vendégek már a negyedik percben magukhoz ragadták az előnyt Jens Odgaard találatával, azonban a házigazda a szünet előtt egyenlített, majd húsz perccel a találkozó vége előtt a mindent eldöntő gólt is bevitte a duplázó Manfred Ugalde jóvoltából. A Twente így a harmadik helyen már négypontos lépéselőnybe került a négy fordulón belül a harmadik vereségét elszenvedő AZ-tel szemben.

Twente Enschede – AZ Alkmaar 2-1 (1-1)
Gólszerzők: M. Ugalde (42., 70.), ill. Odgaard (4.)

A poraiból feltámadó AFC Ajax újabb győzelemmel folytatta a felzárkózást, miután az amszterdamiak vasárnap délután háromszor vezetést szerezve győztek 3-2-re a Go Ahead Eagles vendégeként. Az első játékrész derekánál Brian Brobbey juttatta előnyhöz az Ajaxot, de a GAE közvetlenül a szünet előtt egyenlített, ám Benjamin Tahirovic villanása révén a vendégek mehettek előnnyel a pihenőre. A térfélcsere után negyedóra sem telt el és a házigazda újból egalizált, majd a győztes gólt Devyne Rensch szerezte a 72. percben. Fontos sikerével az Ajax megerősítette az ötödik helyét és öt pontra felzárkózott a gyengélkedő AZ mögé.

Go Ahead Eagles – AFC Ajax 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Edvardsen (44.), Kramer (58.), ill. Brobbey (27.), Tahirovic (45+4.), Rensch (72.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore