Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: Nigéria egy tizenegyessel győzte le a házigazdát – videóval

Az Elefántcsontparton zajló Afrikai Nemzetek Kupájában csütörtökön már a csoportkör második fordulójában bonyolítottak le mérkőzéseket…

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

Az első fordulós döntetlenje után Nigéria némi meglepetésre 1-0-ra legyőzte a házigazda Elefántcsontpartot az Afrikai Nemzetek Kupája második körében. Az eseménytelen az első félidőben inkább a hazaiak támadgattak, de képtelenek voltak igazi lehetőséget kialakítani. A második játékrészből mindössze néhány perc telt el, amikor a vendégek büntetőhöz jutottak, melyet William Troost-Ekong magabiztosan bombázott a hálóba. A hazaiak cserékkel próbáltak frissíteni, Jean-Louis Gasset fiai azonban nem találták az utat a nigériai kapu elé. A “Szuper sasok” inkább csak a védekezéssel törődtek, az elhárítást viszont mindvégig hibátlanul végezték, ezzel szemben Elefántcsontpart rendkívül gyámoltalan volt az ellenfél kapuja előtt, így szinte esélyese sem volt az egyenlítésre.

A csoport másik mérkőzésén Egyenlítői Guinea 4-2-re legyőzte Bissau Guineát, így előbbi négy pontjával vezeti a csoportot két forduló után.

Elefántcsontpart – Nigéria 0-1 (0-0)
Gólszerzők:ill. Troost-Ekong (55. – büntetőből)

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore