Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: a címvédő újabb győzelmet aratott, Kamerun nehéz helyzetben – videóval

Az Elefántcsontparton zajló Afrikai Nemzetek Kupája pénteki játéknapján a C csoport két gigásza csapott össze egymással…

(Photo by MB Media/Getty Images)

A pénteki játéknap rangadóján a címvédő Szenegál 3-1-re legyőzte a két meccs után egypontos Kamerunt.  A címvédő rámenősebben kezdte a mérkőzést, és az első negyedóra végén egy szöglet utáni kavarodás végén Ismaila Sarr bombázott védhetetlenül Onana kapujába. Ezt leszámítva az első félidőben kevés érdemi lehetőség alakult ki a csapatok előtt, Szenegál biztosan tartotta minimáls előnyét. A második játékrész során a “Szelidíthetetlen oroszlánok” igyekeztek nagyobb tempót diktálni, azonban reális egyenlítési esélyük csak elvétve adódott. Mindeközben a szenegáliak veszélyes ellentámadásokat vezettek és húsz perccel a rendes játékidő vége előtt egy szép támadás végén I. Sarr bejátszásából Habib Diallo bekotorta csapata második gólját. Tíz perccel később Kamerun Jean-Charles Castelletto szöglet utáni fejesgóljával csökkentette a lemaradását, és újra izgalmassá tette a mérkőzést. Egyenlíteniük azonban már nem sikerült, ráadásul a hosszabbítás perceiben Szenegál újabb gólt szerzett, Gueye jobb oldali beadását követően az első mérkőzésen duplázó Sadio Mané lövése alakította ki a végeredményt.

Szenegál a második meccsét is megnyerve már biztosan továbbjutott, Kamerun azonban egyetlen ponttal szerénykedik a csoportban, ahol még Guinea és Gambia található.

Szenegál – Kamerun 3-1 (1-0)
Gólszerzők: I. Sarr (16.), Diallo (71.), Mané (90+5.), ill. Castelletto (83.)

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore