Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: Mahrezék nyeretlenül búcsúztak a tornától – videóval

A C csoport mérkőzései után az Elefántcsontparton zajló Afrikai Nemzetek Kupája keddi esti programjában a D csoport utolsó fordulójának mérkőzéseit játszották le…

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

Az első két mérkőzését elveszítő Mauritánia meglepetésre 1-0-ra legyőzte az előző két meccsén döntetlent játszó Algériát. Az esélyes hiába játszott jelentős mezőnyfölényben és alakított ki több helyzetet, rendre el is puskázta azokat. Az első félidő hajrájában Mauritánia egy szöglet utáni rövid felszabadítást követően betalált, amikor Yali Dellahi lövése kötött ki Mandrea ketrecében. A folytatásban Algéria mindent megtett az egyenlítésért, azonban görcsös próbálkozásaik nem vezettek sikerre. Menet közben Mauritánia több kontrából eldönthette volna a meccset, de képtelen volt újabb gólt szerezni, így a lefújásig nyílt volt a találkozó. Mivel azonban újabb gól nem született, az észak-afrikai csapat a 2019-es végső győzelme óta másodszor is a csoportkörben búcsúzott. Algéria a két pontjával negyedik lett, Mauritánia viszont ezzel a győzelemmel a legjobb csoportharmadikok közt továbbjutott, és a Zöld-foki szigetek ellen vívhatja a nyolcaddöntőt.

Mauritánia – Algéria 1-0 (1-0)
Gólszerző: Dellahi (37.), ill.

 

A D csoport másik kedd esti összecsapásán Angola némi meglepetésre 2-0-ra győzött Burkina Faso ellen, így elhódította a csoport első helyét. A meccs előtti két négypontos csapat kiegyenlített összecsapást vívott egymással. A 36. percben Fred y kapu elé ívelt szabadrúgását Mabululu bólintotta közelről a hálóba, megszerezve ezzel a vezetést az angolai válogatott javára. Innentől Burkina Fasónak lett sürgősebb, azonban csak néhány helyzetet tudott kialakítani, az angolaiak pedig kedvükre kontrázhattak, melyekből újabb helyzeteket alakítottak ki. A hosszabbítás perceiben Angola végképp eldöntötte a három pont sorsát, miután egy átlövés utáni kipattanót Zini pofozott közelről a hálóba. Angola hét ponttal megnyerte a csoportot, Burkina Faso négy egységgel a második helyen végzett, mindketten továbbjutottak és ellenfélre várnak a nyolcaddöntőben.

Angola – Burkina Faso 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Mabululu (36.), Zini (90+2.), ill.

 

A csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore