Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kölcsönvette az RB Leipzig védőjét az AS Roma! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy kölcsönvette az RB Leipzig védőjét, Angelinót.

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

Köztudott volt, hogy Dean Huijsen kölcsönvétele után legalább még egy játékossal szeretné megerősíteni a védelmét az AS Roma csapata a téli átigazolási időszakban. Végül a “Farkasok” választása a balhátvéd pozícióra esett, a mai napon ugyanis bejelentették, hogy Angelinót is megszerezték. A 27 éves játékos Huijsenhez hasonlóan kölcsönbe érkezett a klubhoz, ám a spanyol futballistára vásárlási opciót is szerzett a csapat, amit a hírek szerint 5 millió euró ellenében tudnak majd aktiválni a nyár folyamán, és ez különböző bónuszok teljesülése esetén további 1 millió euróval emelkedhet. Az nem meglepő, hogy a Leipzig nem ragaszkodik Angelino játékjogához, Marco Rose érkezése óta ugyanis egyértelműen létszámfeletti játékossá vált a spanyol, mindezt jól mutatja, hogy a 2022/23-as idényt teljes egészében a Hoffenheimnél töltötte kölcsönben, míg a most futó szezon első felét a Galatasaraynál teljesítette szintén egy kölcsönszerződés folyamán.

Angelino az idény első felében a Galatasaray színeiben összesen 19 mérkőzésen lépett pályára, ez idő alatt 1-1 gólt és gólpasszt jegyzett. A szerződése 2025 nyaráig köti az RB Leipzighez, piaci értékét pedig 8 millió euróra teszi a transfermarkt.