Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: megint szenvedett, de legalább nyert a Barca! – videóval

A spanyol bajnokság 20. fordulójából, a spanyol Szuperkupa miatt pótolta elmaradt mérkőzését az FC Barcelona, amely ezúttal is inkább szenvedett, már ami a gólszerzést illeti legfőképpen, de legalább három pontot szerzett az Osasuna ellen.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

 

A Barcára Xavi nagy bejelentését követően nem feltétlenül várt könnyű mérkőzés a középmezőnyben tanyázó Osasuna ellen – Bár tegyük hozzá, hazai pályán elvárható volt a győzelem a gyengélkedő katalánoktól.

Borzasztóan indult a találkozó, hiszen a 7. percben Ferran Torrest kényszerűségből le kellett cserélnie Xavinak: nem tűnt biztatónak, hogy a spanyol válogatott játékos könnyek között hagyta el a pályát.

Az első félidőben a Barca legveszélyesebb embere Jules Koundé volt, aki kétszer is ígéretes helyzetben találta magát előre húzódva, ám hamar kiderült, hogy a francia játékos erőssége nem feltétlenül a gólszerzés. A meccs ezen szakaszában az Osasuna, ha át is engedte a területet és a labdát a Barcának, végig meccsben tudott maradni, ami a folytatásban is igaz maradt.

 

A szünet után többet próbálkozott a Barca, ám sok mindent elmond a találkozóról, hogy a kaput eltaláló lövések aránya 4:1 volt a katalánok javára (…) Ebből a négyből viszont a legfontosabb, egészen pontosan egy fejes, a csereként beálló Vitor Roque -tól, bő egy óra elteltével a vendégek kapujába kötött ki.

 

Hátrányban az Osasuna tovább nehezítette saját helyzetét, hiszen Unai Garcia pár perccel később második sárga lappal kiállíttatta magát!

Miután a Barca nem tudta lezárni a találkozót, a hajrában az Osasuna kis híján 10 emberrel is kiegyenlített, ám végül Vitor Roque első barcelonai találata bizonyult a döntőnek.

 

FC Barcelona – Osasuna 1-0 (0-0)
Estadio Olímpico, Vezette: J. Vazquez
Gólszerző: V. Rque (63.)
Sárga lap: Pedri (53.) illetve U. Garcia (16.)
Piros lap: U. Garcia (67. – második sárga lappal)

Barca: I. Pena – Cancelo, Cubarsi, Araujo, Kounde – Gündogan, F. de Jong, Pedri (Romeu, 77.) – F. Torres (F. Lopez, 7., helyette V. Roque, 62.), Lewandowsi, Yamal. Vezetőedző: Xavi HErnandez

Osasuna: A. Fernandez – Mojica, Herrando, D. Garcia, U. Garcia, Areso – Oroz (Brasanac, 68.), Torro (P. Ibanez, 83.), Moncayola (Barja, 83.) – Budimir (R. Garcia, 68.), Arnaiz (R. Garcia, 68.). Vezetőedző: Jagoba Arrasate

 

A La Liga állása:

Standings provided by Sofascore