Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Juventus kölcsönvette a Southampton karmesterét – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Juventus a szerda esti órákban bejelentette egy tehetséges labdarúgó megszerzését…

(Photo by Matt Watson/Southampton FC via Getty Images)

A Juventus a szezon hátralévő részére kölcsönvette az angol másodosztályú Southampton argentin középpályása, Carlos Alcaraz játékjogát. A kiszivárgott híresztelések szerint a torinóiaknak 40 millió euró körüli opciós joguk lesz a játékos végleges megszerzésére az idény végén, amely azonban nem kötelező opció.

A 21 éves középpályás hazájában a patinás Racing Club együttesében nevelkedett, ahol 2020 januárjában mutatkozott be a profik közt. A 2021-es második kiírásban már gyakori tagja volt az első csapatnak, 18 találkozón került bevetésre. A 2022-es naptári esztendőben 42 tétmérkőzésen kilenc gólt szerzett, ugyanakkor a Boca Juniors elleni Trofeo de Campeones az ő tiszteletlen gólöröme miatt szakadt félbe, miután a nézők provokálása után az ellenfél játékosai megtámadták őt, akik közül a játékvezető annyit kiállított, hogy nem folytatódhatott a mérkőzés.

Alcaraz megszerzése iránt a Juventus már akkor érdeklődött, amikor Argentínában játszott. Végül egy évvel ezelőtt az akkor még a PL-ben szereplő Southamptonhoz igazolt. Az előző idény második felében 18 meccsen négy gólt és két gólpasszt jegyzett a kieső Soton színeiben, míg a másodosztályú bajnokság aktuális idényének eddig eltelt szakaszában 23 fellépés alatt háromszor volt eredményes egy előkészítés mellett.

Tavaly októberben a Southampton 2028-ig megújította szerződését, ennek ellenére – egyelőre kölcsönben – hajlandóak voltak megválni tőle, így Alcaraz a továbbiakban az olasz rekordbajnok színeiben bizonyíthat.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!