Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Ronaldo nélkül ütötte ki hat góllal az Al-Nasszr az Inter Miamit – videóval

Folytatódott a szaúdi csapatok és az Inter Miami felkészülése, ahol most az Al-Hilal után az Al-Nasszr találkozott az MLS-csapattal. Itt is hamar megindult a gólgyártás a hazai oldalon, viszont ez olyan jól sikerült, hogy hat találatig meg se álltak. A két csapat két nagy gigásza, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi végül nem találkozott a pályán: a portugál csatár a lelátóról nézte végig a meccset sérülés miatt, míg az argentin támadó pedig a padon ült egészen a 83. percig. Ronaldo hiányában pedig Anderson Talisca szerzett mesterhármast.

(Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images)

Már a 3. percben megkezdte a gólgyártást az Al-Nasszr, amikor Otavio lőtte ki a jobb felső sarkot nagyjából 15 méterről. A 10. percben jött a nagyon jó formában futballozó Talisca, aki egy gyönyörű összejáték és egy sarkazós passz után lőtt a hálóba. Két percet kellett várni a következő gólra, ami szintén egy gyönyörű találat volt, ekkor Laporte lőtt fél pályáról a hálóba, miután jól látta meg, hogy a kapus nem áll bent a kapujában. Végül három gólos előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőben sem változott meg a játék képe, továbbra is a hazaiak játszottak nagy fölényben. Az 51. percben az amerikaiak kapusa kaszálta el a kapura törő Marant, amiért büntetőt kapott az Al-Nasszr. Ronaldo hiányában a másik gólfelelős, Talisca állt oda a labda mögé, és a jobb felső sarokba lőtt védhetetlenül, ezzel megszerezve csapata negyedik, és a maga részéről a második találatát. Nem állt le a szaúdi csapat, a 68. percben jött az ötödik, az előző büntetőt kiharcoló Maran révén, aki egy szöglet után fejelt a hálóba. Mindössze 5 perccel később jött Talisca, aki mesterhármast szerzett, és le is zárta a találkozót a hatodik találattal, ekkor egy csodás indítás után szinte egyedül mehetett a kapura, majd laposan a bal alsó sarokba lőtt. A 83. percben Messit is becserélték végül, de semmit nem tudott hozzátenni a meccshez, így maradt a 6-0-ás végeredmény.

Al Nasszr – Inter Miami 6-0 (3-0)
Gólszerzők: Otavio (3.), Talisca (10. 51. – büntetőből, 73.), Laporte (12.), Maran (68.) ill. –