Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AFC Ázsia-kupa: Dél-Korea hosszabbításban ejtette ki Ausztráliát – videóval

A Katarban zajló AFC Ázsia-kupában a nyolcaddöntök lebonyolítása után a pénteki játéknapon került sor az első két negyeddöntőre…

(Photo by Lintao Zhang/Getty Images)

A negyeddöntők egyik legizgalmasabbnak ígérkező párharcában Dél-Korea hosszabbításban aratott 2-1-es győzelmet Ausztrália ellen. Az első játékrész végéhez közeledvemég az ausztrálok kerültek lépéselőnybe Craig Goodwin találatával, azonban a koreaiak a végsőkig rohamoztak az egyenlítésért. Akárcsak a nyolcaddöntőben, ismét a rendes játékidő ráadásában tudtak egyenlíteni, miután Hwang Hee-Chan a 96. percben tizengyesből volt eredményes. Így aztán a párharc hosszabbításban torkollott. A kétszer 15 perces túlóra első félidejének végén Szon Hung-Min már a dél-koreai válogatottat juttatta előnyhöz egy szabadrúgásgóllal, ráadásul kisvártatva O’Neill kiállításának köszönhetően a Socceroos tíz emberre fogyatkozott. Innentől kezdve a párharc eldőlni látszott, Dél-Korea pedig megtartotta minimális előnyét a lefújásig, így újabb izgalmas párharcot vett sikerrel.

Ausztrália – Dél-Korea 1-2 (1-0, 1-1, 1-2, 1-2) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Goodwin (42.), ill. Hwang (90+6. – büntetőből), Szon (104.)
Kiállítva: O’Neill (105+4.), ill.

Két meglepetéscsapat egymás elleni mérkőzésén Jordánia 1-0-ra győzött a kupaújonc Tádzsikisztán ellen, így a közel-keleti válogatott története legjobb Ázsia-kupa-szereplését érte el a négy közé jutással. A két csapat jobbára a mezőnyben gyűrte egymást, mindkét oldalon kevés gólszerzési lehetőséget adódott, de bármelyik csapat megnyerhette volna a mérkőzést. Végül a mindent eldöntő találat a második játékrész derekánál született meg, amikor egy jordán szögletet követően egy fejes a Persepolis hátvédje, Vahdat Khanonov mellkasáról kötött ki a saját kapujában. Tádzsikisztán hiába tett meg mindent az egyenlítés érdekében, az öngól megpecsételte sorsukat, így legelsőként Jordánia jutott be a legjobb négy közé.

Tádzsikisztán – Jordánia 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Khanonov (66. – öngól)

 

Az egyenes kieséses szakasz ágrajza

Cup tree provided by Sofascore